top icon
Επικαιρότητα

Mercedes G-Class: Τόσο ίδια, αλλά πόσο διαφορετική;

Σχεδιαστικά, τουλάχιστον, μην περιμένετε δραματικές αλλαγές.

Ύστερα από 39 σχεδόν χρόνια στην παραγωγή και με αρκετές ήδη ανανεώσεις στην πλάτη του, το εμβληματικό σκληροτράχηλο off-road των Γερμανών γυρίζει μια ακόμα σελίδα διατηρώντας -όπως μαρτυρούν και οι σχετικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες- σχεδόν αναλλοίωτο αυτό που χρόνια τώρα αποτελεί το σήμα κατατεθέν, που φυσικά δεν είναι άλλο από τη γωνιώδη αισθητική προσέγγιση των εξωτερικών επιφανειών. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, η νέα Mercedes G-Glass θα «πατά» σε ένα ανανεωμένο δάπεδο με μεγαλύτερο κατά 100 χλστ. πλάτος, επιλογή που όχι μόνο θα βελτιώσει τη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό, αλλά, συνάμα, θα συμβάλει στη δημιουργία μιας ακόμα πιο σταθερής συμπεριφοράς με τους εμπρός τροχούς υπό γωνία.

Κάτω από το καπό, πέραν του πολυφορεμένου ήδη, αλλά και κορυφαίου, συγχρόνως, 4λιτρου V8 των Γερμανών, δεν αποκλείεται να δούμε και τον V6 πετρελαιοκινητήρα των εκδόσεων «350» της Mercedes. Στους υπόλοιπους τομείς, το αστέρι της Στουτγάρδης υπόσχεται μειωμένο βάρος, καλύτερη απόδοση στα φρένα αλλά και πληρότητα σε ότι αφορά στον εξοπλισμό ασφάλειας, καθώς όλα τα καθιερωμένα πλέον ηλεκτρονικά καλούδια θα δίνουν το «παρών».

Η αποκάλυψη της νέας G-Class φημολογείται πως θα γίνει το φθινόπωρο του 2017 με αφορμή την εντός έδρας για τους Γερμανούς, Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ