19 Απρ 2017

CIK-FIA Karting Academy Trophy 2017: Με ελληνικό χρώμα

Πρεμιέρα στις 14 Μαΐου για τον πρώτο αγώνα του θεσμού CIK-FIA Karting Academy Trophy 2017, στον οποίο φέτος συμμετέχει ο δικός μας, Γιάννης Λάντζης.

CIK-FIA Karting Academy Trophy 2017

Το ότι το καρτ είναι η «πηγή» των οδηγών, των αυριανών με άλλα λόγια πιλότων που αποκτώντας τις σωστές βάσεις, την απαιτούμενη νοοτροπία και γεμάτοι με εμπειρίες θα πλαισιώσουν στο μέλλον σχεδόν όλα τα είδη αγώνων, είναι γνωστό. Πολύ περισσότερο μάλιστα στις προηγμένες αγωνιστικά χώρες που με την υποστήριξη του παγκόσμιου θεσμικού οργάνου (FIA) προωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συγκεκριμένη -και όχι μόνο- μορφή αγώνων.  

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρτ (CIK), σε συνεργασία με την FIA, έχουν θέσει κατόπιν σχετικής μελέτης και φέτος σε εφαρμογή το φιλόδοξο πρόγραμμα CIK-FIA Karting Academy Trophy, στα πλαίσια του οποίου κάθε Εθνική Ομοσπονδία επιλέγει-προτείνει τον οδηγό της στέλνοντάς τον να συμμετάσχει στους προγραμματισμένους αγώνες του θεσμού. Σκοπός δεν είναι μόνον ο συναγωνισμός επί ίσοις όροις, αλλά η εμπειρία και ο εγκλιματισμός των νέων πιλότων σε υψηλού επιπέδου συναντήσεις.

Τρεις αγώνες περιλαμβάνει το φετινό CIK-FIA Karting Academy Trophy, σε διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες: Βέλγιο, Γαλλία και Φινλανδία. Πρεμιέρα στο Γκένκ στις 14 Μαΐου, όπου ανάμεσα στους πενήντα δύο πιλότους, ένας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, τα δικά μας χρώματα, το δικό μας μεσογειακό ταμπεραμέντο.

Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 13 του χρόνια, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου, ο Γιάννης Λάντζης, που έχει διαπρέψει στους εθνικούς αγώνες, στην κατηγορία mini και από τη φετινή χρονιά και στην junior με σπουδαία εμπειρία από διεθνείς αγώνες, θα είναι εκεί έτοιμος να ρουφήξει την κάθε στιγμή, να παλέψει με τις «γραμμές» του χρονομέτρου και να εκπροσωπήσει την χώρα μας στη σοβαρότερη διοργάνωση του είδους που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο._Π.Κ., PIT

Πρόγραμμα 2017 Karting Academy Trophy CIK-FIA

14 Μαΐου Genk (Βέλγιο) / 2 Ιουλίου Le Mans (Γαλλία) / 23 Ιουλίου Alahärmä (Φινλανδία)