top icon
Διεθνείς αγώνες

Ο Νικόλας Καραγιάννης στο FIA Karting Academy Trophy 2024

Ο Νικόλας Καραγιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIA Karting Academy Trophy 2024, που θα διεξαχθεί από τις 25 μέχρι τις 28 Απριλίου στην πίστα karting «ValD’Argenton» στην Γαλλία.

Μία υπέροχη πολύχρωμη εικόνα δημιούργημα από σημαίες, εμβλήματα της κάθε χώρας που οδηγός της συμμετέχει στο FIA Karting Academy Trophy 2024 θα κοσμεί από την Πέμπτη 25 Απριλίου την πίστα karting ValD’Argenton στην Γαλλία. Ανάμεσα στις 54 σημαίες, η πιο όμορφη, η Ελληνική! Κάθε χρόνο σε αυτό το σπουδαίο θεσμό, ένα ελληνόπουλο δίνει τη μάχη της διάκρισης απέναντι στους συνομηλίκους συναθλητές του, στέλνοντας το μήνυμα της ύπαρξης του ελληνικού karting σε όλο τον κόσμο.

Το FIA Karting Academy Trophy, αρχής γενομένης το 2010, καθιερώθηκε άμεσα ως κορυφαίος και αποτελεσματικός θεσμός scouting για νεαρούς οδηγούς ταλέντα στο Παγκόσμιο karting. Αποδείχθηκε επιτυχημένος στο 100% ως προς την ανεύρεση μελλοντικών αστέρων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Nicolas Karagiannis

Αυτή η πρωτότυπη ιδέα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα τριών αγώνων που διεξάγονται σε διαφορετικές χώρες, όπου 50-54 κορυφαίοι οδηγοί στην χώρα τους, 12 ως 14 ετών, από όλο τον κόσμο, όπου συναντιούνται σε ένα πραγματικό μαραθώνιο. Το FIA Karting Academy Trophy είναι θεσμός μεγάλης δυσκολίας,με υψηλό βαθμό ανταγωνισμού με ενιαίο καρτ και κινητήρα για όλους τους συμμετέχοντες! Κάθε χώρα επιλέγει τον οδηγό της! Αυτό σημαίνει πως στο FIA Karting Academy Trophy συμμετέχουν οι καλύτεροι!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Ο.Μ.Α.Ε.), για το 2024, επέλεξε τον Νικόλα Καραγιάννη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον σπουδαίο αυτό θεσμό! Πρεμιέρα λοιπόν, από την πίστα ValD’Argenton (1280 μέτρα), λίγο έξω τη Ναντ στο Νότο της Γαλλίας.

Nicolas Karagiannis

Ο Νικόλας Καραγιάννης άρχισε να ασχολείται με το karting το 2020 σε ηλικία 9 ετών. Την επόμενη χρονιά, στα Χανιά παίρνει μέρος για πρώτη φορά σε αγώνα RMC και κατακτά την πρώτη του νίκη! Το 2022 είναι είναι δεύτερος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Karting κερδίζοντας την δεύτερη καρό σημαία σε αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος και την 3η σε αγώνα RMC. Μεταπηδά από την Mini κατηγορία στην Junior και ξεκινά παίρνοντας μέρος στο πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τον Μάρτιο, κατακτώντας τη 4η θέση. Παράλληλα συνεργάζεται πλέον με τον Βασίλη Ζάχο (Κόουτς και Μηχανικό) και στον πρώτο αγώνα ΙΑΜΕ είναι ταχύτερος στα επίσημα χρονομετρημένα και σε όλα σκέλη του αγώνα, προσθέτοντας στην συλλογή του μία νίκη ακόμα! Συνεχίζει με διακρίσεις στο ΠΠΚ, στο RMC και ΙΑΜΕ σε όλες τις πίστες ανά την Ελλάδα, Καλαμάτα, Πάτρα, Σπάρτη και Αθήνα. Στην τελική βαθμολογία του ΙΑΜΕ, είναι 1ος και παίρνει το εισιτήριο για την Πορτογαλία όπου διεξάγεται ο Παγκόσμιος Τελικός του εμπορικού θεσμού. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2023, στην τελική βαθμολογία είναι 2ος. Επίσης επιλέγεται από τη Rotax να εκπροσωπήσει την Ελληνική συμμετοχή στη Junior κατηγορία στο Bahrain. Στον επόμενο διεθνή αγώνα του, στο Trofeo Margutti, καταγράφει την σπουδαιότερη διεθνή του επίδοση! Ανεβαίνει στην δεύτερη θέση του βάθρου! Ακολουθεί η ιδιαίτερη τιμή για το μικρό πιλότο, όπου η Ο.Μ.Α.Ε. τον επιλέγει για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIA Karting Academy Trophy 2024.

Nicolas Karagiannis

Σήμερα ο Νικόλας Καραγιάννης είναι 12,5 ετών, στην Α Γυμνασίου και δύο φορές την εβδομάδα επισκέπτεται το ΟΑΚΑ για να κάνει προπόνηση στον Α.Ο. Με προπονητή του Βαγγέλη Χουχούμη, ο οποίος προετοιμάζει αθλητές για πρωταθλητισμό, βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Δύο χρόνια τώρα, τον παρακολουθεί ο Αντώνης Γαλάτης, «FitnessWeek», ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής. Ο Νικόλας Καραγιάννης, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού από την εφηβική ηλικία, έχει συνέπεια στο διατροφικό του πρόγραμμα, αθλείται και δεν χάνει ποτέ προπόνηση. Του αρέσει το ψάρεμα, η δεύτερη αγάπη του, μετά το karting, στο οποίο επιδίδεται τα καλοκαίρια στη Σάμο, τον τόπο καταγωγής του. Είναι ένα παιδί κοινωνικό, με πολλούς φίλους. Τον πατέρα του, Ιάκωβο τον θέλει δίπλα του, στήριγμά του και παρόλο που διαφωνούν κάποιες στιγμές, δεν διανοείται να μην είναι μαζί του στους αγώνες…

Πρόγραμμα FIA Karting Academy Trophy
25-28 April 2024 Val D’Argenton / Γαλλία
20-23 June 2024 Slovak Karting Center / Σλοβακία
1-4 August 2024 Kristianstad / Σουηδία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ