19 Μάιος 2017

Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο ισχυρότερος...

Αυτός που αντιμετώπισε τα λιγότερα προβλήματα διακρίθηκε στο πρώτο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας, με τον Ott Tanak να είναι επικεφαλής σε μία δραματική σε εξέλιξη πρώτη μέρα. 

Με οκτώ διαφορετικούς οδηγούς να κερδίζουν τις ειδικές του πρώτου σκέλους, αλλά και έξι διαφορετικούς οδηγούς να τίθονται επιεφαλής κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, το Ράλλυ Πορτογαλίας μας έδωσε μία πρώτη γεύση για το τι θα δούμε τις επόμενες μέρες του αγώνα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που το μήκος των ειδικών διαδρομών δεν ήταν μικρό, οι διαφορές στο χρόνο ανάμεσα στα πληρώματα ήταν πολύ μικρές. Κανείς δεν κατάφερε να ξεφύγει με τις επιδόσεις του, και είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος της πρώτης ημέρας μόλις 20 δλ. χωρίζουν τα πρώτα πέντε πληρώματα! Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Ott Tanak, χωρίς μάλιστα να πραγματοποιήσει το παραμικρό λάθος. Ο Εσθονός είχε κάποια προβλήματα με το στήσιμο του Fiesta αρχικά, αλλά τα ξεπέρασε στη συνέχεια αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του Fiesta.

Σε απόσταση βολής ακολουθεί ο Dani Sordo, που απέφυγε τα λάθη και επέδειξε εξαιρετική συνέπεια στις επιδόσεις του, καταφέρνοντας να μείνει μπροστά από τον Sebastien Ogier. Ο Γάλλος τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να κερδίσει ειδική σήμερα, και παρόλο το μειονέκτημα της σειράς εκκίνησης παρέμεινε σε ευνοϊκή θέση εν όψει των δύο επόμενων ημερών. Τέταρτος ακολουθεί ο Thierry Neuville, που δεν έχει κρύψει τον προβληματισμό του για την υπερστροφική συμπεριφορά του i20 WRC. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο ενθουσιασμένος από το Citroen C3 WRC Craig Breen! Ο Βρετανός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την συμπεριφορά του αυτοκινήτου του, και σημείωσε πολύ καλές επιδόσεις παραμένοντας κοντά στην κορυφή και σε θέση που προσφέρει σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του. Βλέπετε, ο Stephane Lefebvre νωρίτερα είχε προλάβει να τουμπάρει το C3, ενώ ο Kris Meeke εγκατέλειψε αφού έσπασε την ανάρτηση του δικού του C3.

Oι Elfyn Evans, Juho Hanninen και Esapekka Lappi συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, με τα ελαστικά της Dmack να μην λειτουργούν αντίστοιχα με τις διαδρομές στην Αργεντινή και να προδίδουν το Βρετανό. Στους άτυχους της ημέρας πρέπει να συμπεριλάβουμε τον Jari Matti Latvala που τούμπαρε αν και βρέθηκε επικεφαλής, όπως και τον Hayden Paddon που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση αλλά προδόθηκε από τον κινητήρα του._Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: