top icon
Επικαιρότητα

GR80s: Επιστροφή στη δεκαετία του ’80

Μνήμες από τη δεκαετία του '80, αλλά και συγκρίσεις σε σχέση με τη σημερινή εποχή, έφερε στην επικαιρότητα η εκδήλωση του περιοδικού μας στα πλαίσια της έκθεσης «GR80s. Η Ελλάδα του '80 στην Τεχνόπολη».

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαρτίου στο χώρο INNOVATHENS της Τεχνόπολης, αναβίωσε, αλλά και προσεγγίστηκε με διαφορετική οπτική γωνία η Αυτοκίνηση της δεκαετίας του '80 μέσα από την εκδήλωση του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, στα πλαίσια της έκθεσης «GR80s. Η Ελλάδα του '80 στην Τεχνόπολη».

Το κοινό αψήφισε την κακοκαιρία και γέμισε το ζεστό χώρο του Innovathens. Την εκδήλωση προλόγισε ο Βασίλης Βαμβακας, ο ένας από τους δύο εμπνευστές της έκθεσης GR80s. Οι πέντε ομιλητές με συντονιστή το Μιχάλη Σταυρόπουλο κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, ξυπνώντας αναμνήσεις και λύνοντας απορίες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες εκείνης της εποχής. Ο Παύλος Λάσκαρις μίλησε στους παρισταμένους για τη βαριά κρατική φορολογία και τις στρεβλώσεις που δημιούργησε, ενώ παράλληλα ανέλυσε τα στοιχεία των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου στη δεκαετία του '80. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Λιαμάδης, ο οποίος εξιστόρησε στο κοινό τους δρόμους που έχει τραβήξει το design στον τομέα του αυτοκινήτου, αλλά και ποιές ανάγκες το δημιούργησαν. Κατόπιν ο Πάνος Φιλιππακόπουλος αναφέρθηκε στην τεχνολογία εκείνης της εποχής και στο τι καινούργιο έφερε και μαζί με το Στράτη Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκαν στα αυτοκίνητα που ξεχώρισαν εκείνη την περίοδο. Οι ομιλίες έκλεισαν με τους Στράτη Χατζηπαναγιώτου και Νίκο Τσάδαρη να μεταφέρουν στους ακροατές την ατμόσφαιρα των ελληνικών αγώνων και των διεθνών ράλλυ Ακρόπολις και Χαλκιδικής.

Και η συνέχεια όμως είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έπονταν οι πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού, με συνέπεια να ακολουθήσει ένας πολύ δημιουργικός διάλογος. Ασφαλώς, δεν επικεντρώθηκε μόνο στα όσα έγιναν τη δεκαετία του '80, αφού έγινε μεγάλη και σοβαρή κουβέντα και για τα όσα απασχολούν σήμερα τον πάντα γοητευτικό κόσμο της Αυτοκίνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ