top icon
Επικαιρότητα

Abarth: Βλέψεις για είσοδο στο WRC;

Μεγαλόπνοα φαίνεται πως είναι τα μελλοντικά σχέδια του ιταλικού σκορπιού για τα προσεχή χρόνια.

Το μεγάλο αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles έχει υψηλούς στόχους. Όχι μόνο για την Alfa Romeo, η οποία από τη φετινή σεζόν ουσιαστικά… συστήνεται εκ νέου στο παγκόσμιο αυτοκινητικό κοινό, αλλά και για την Abarth, που πάγια αποτελεί το αυτονομημένο, πλέον, σπορτίφ παρακλάδι της Fiat.

Στόχος του σκορπιού, μεταξύ άλλων, είναι η αύξηση των σημείων πώλησης των προϊόντων του από 300 που είναι σήμερα σε πάνω από 750, αλλά και η ενδυνάμωση της γκάμας με δύο ακόμα μοντέλα. Ήδη, πάντως, η Abarth φαίνεται να επιτυγχάνει τον ετήσιο στόχο πωλήσεων που έχει η ίδια ορίσει για τη φετινή χρονιά (βλ. 10.000 μονάδες), επίδοση που αν επιβεβαιωθεί και αριθμητικά στα τέλη του επόμενου μήνα θα είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014.

Το πρώτο νέο μοντέλο της γκάμας θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το Abarth 500X, το οποίο ήδη έχει «συλληφθεί» από τον κατασκοπευτικό φακό να κινείται σχεδόν χωρίς κανένα ίχνος καμουφλάζ στους δρόμους της Ευρώπης. Το δεύτερο εξ αυτών θα είναι ένα μοντέλο της Abarth που θα βασίζεται στο άρτι παρουσιασθέν Fiat 124 Spider, που ήδη έχει καταφέρει να… διεγείρει τους απανταχού λάτρεις της ιταλικής σχολής. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες «διαρροές», το 124 Spider που θα κοσμείται με τα λογότυπα του σκορπιού θα κινείται από μια ενδυναμωμένη εκδοχή του 1,4 MultiAir2 κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις από 190 έως και 200 ίππους. Θυμίζουμε πως ο 1.400άρης βενζινοκινητήρας του «απλού» 124 Spider αποδίδει 160 ίππους στα μοντέλα που θα πωλούνται από την επόμενη χρονιά στην Αμερική και 140 ίππους στα «ευρωπαϊκά».

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση αφορά στην πιθανή είσοδο της Abarth στο WRC με μια «κλειστή» έκδοση του 124 Spider. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μια επιλεγμένη ομάδα ατόμων έχει ήδη αντικρίσει δια ζώσης ένα πρωτότυπο αγωνιστικό όχημα, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την επιστροφή των Ιταλών στους αγώνες Ράλλυ, πιθανότατα το 2017 ή το αργότερο το 2018.

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος χρονικά εκπρόσωπος της Abarth στις χωμάτινες αλλά και ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ ήταν το θρυλικό 131 Abarth στα τέλη της δεκαετίας του ’70._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ