top icon
Κόσμος

Νέες φωτογραφίες για το ηλεκτρικό Abarth 600e των 240 ίππων

Μπορεί η επίσημη αποκάλυψη του νέου Abarth 600e να είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Ιούνιο, εντούτοις η ιταλική εταιρεία δεν διστάσει να αποκαλύψει περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Το νέο Abarth 600e, για το οποίο μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει ήδη από τις αρχές του έτους, βρίσκεται στην τελική ευθεία προκειμένου να είναι έτοιμο για τα επίσημα αποκαλυπτηριά του τον προσεχή Ιούνιο. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τον ιταλικό Σκορπιό να μας αποκαλύψει σήμερα περισσότερα στοιχεία για το νέο του δημιούργημα, αλλά και επιπλέον φωτογραφίες που δεν περιορίζονται μόνο στις εξωτερικές του επιφάνειες

Όπως είναι ήδη γνωστό, η έκδοση λανσαρίσματος του ηλεκτρικού Abarth 600e θα λέγεται Scorpionissima, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 1.949 μονάδες.

Το νέο Abarth 600e Scorpionissima είναι το πιο ισχυρό Abarth που έχει κατασκευαστεί ποτέ και είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 240 ίππους που περνούν στο δρόμο μέσω των εμπρός τροχών, σε συνδυασμό με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Abarth 600e

Ο ηλεκτρικός Σκορπιός της Abarth θα διαθέτει επίσης ελαστικά υψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκαν από κοινού με τον προμηθευτή της Formula E. Χρησιμοποιώντας μαλακή σύνθεση στην εξωτερική άκρη και τη μέση του πέλματος, εξασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό κράτημα χωρίς υψηλή φθορά, ενώ το ενσωματωμένο στο πέλμα φιλμ πολυουρεθάνης μειώνει το θόρυβο κύλισης κατά 20%.

Εξωτερικά πρόκειται ξεκάθαρα για ένα Abarth. Το αποκλειστικό χρώμα Hypnotic Purple «αναδεικνύει την επιθετικότητά του, ενώ η πίσω αεροτομή έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τις επιδόσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιταλικό εργοστάσιο. Διαθέτει επίσης ζάντες 20 ιντσών που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν μεγαλύτερα σε σχέση με τα «ταπεινά» 600e φρένα.

Πίσω από την εξέλιξη του Abarth 600e βρίσκεται η Stellantis Motorsport – ο αγωνιστικός βραχίονας που υπάρχει πίσω από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα της Stellantis. Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι η πλατφόρμα Perfo-eCMP, πάνω στην οποία βασίζεται το νέο Abarth 600e και αποτελεί μια συνολικά αναβαθμισμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής eCMP – την ίδια που χρησιμοποιούνν τα Jeep Avenger, Peugeot e-2008 και Citroen e-C4.Abarth 600e

Όσο για την καμπίνα, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα καθίσματα με τα αγωνιστικά γονίδια που παράλληλα παραμένουν άνετα ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Συντίθενται από 4 διαφορετικά είδη αφρού και το σχήμα τους εξασφαλίζει όλη την απαιτούμενη πλευρική στήριξη στις στροφές. Από εκεί και πέρα, ένα σπορ τιμόνι με δέρμα και ένθετα από Alcantara κλέβει επίσης τις εντυπώσεις, όπως και η κεντρική οθόνη ψηλά στην κονσόλα των 10 ιντσών. Το σύστημα infotainment με ειδικά γραφικά Abarth που υποστηρίζει παρέχει στον οδηγό μια πλειάδα δυνατοτητών, συμπεριλαμβανομένης εκείνης για την εύκολη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του διαφορετικών… ηχητικών τοπίων που θα παρέχει μια γεννήτρια ήχου.

Περισσότερες πληροφορίες και αποκαλύψεις αναμένονται εντός των προσεχών εβδομάδων.

Abarth 600e

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Abarth 600e
  • Abarth 600e
  • Abarth 600e
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ