top icon
Επικαιρότητα

Αντίπαλο του Tesla Model 3 ετοιμάζει η BMW

Η BMW θα παρουσιάσει έως τα τέλη της δεκαετίας ένας ηλεκτρικό μοντέλο στην κλάση των μεσαίων οικογενειακών που θα αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό σενάν της αμερικάνικης Tesla.

Ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό των Βαυαρών που αφορά στη δυναμική είσοδό τους στην αρένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στόχος της εταιρείας είναι η κατάργηση της «αμφιλεγόμενης» Σειράς 3 GT και η αντικατάστασή της με ένα αντίστοιχο μοντέλο που θα βασίζεται στη Σειρά 4. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρική εκδοχή της Σειράς 4 GT θα βασίζεται στα πάτωμα της νέας «3άρας» που αισίως θα περάσει το αργότερο έως το 2019 στην όγδοη κατά σειρά γενιά της.

Ο γερμανικός αντίπαλος του Tesla Model 3 θα διατίθεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε δύο μάλιστα εκδόσεις. Η πρώτη θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μιας σχέσης. Η δεύτερη, η οποία θα συνδυάζεται με μπαταρίες 90 kWh, θα συνοδεύεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ –ένα εμπρός και ένα πίσω- εξασφαλίζοντας χαρακτηριστικά τετρακίνητου αυτοκινήτου. Η παρουσία δε όλων των παραπάνω αναμένεται να προσφέρει στο μοντέλο αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χλμ. με μια μόλις πλήρη φόρτιση των συσσωρευτών ενέργειας.

Η ηλεκτρική «4 GT» θα είναι εφάμιλλη σε επιδόσεις με την 335d xDrive επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και χρόνο κάτω των 5 δλ. για το τυπικό «0-100»._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ