top icon
Κόσμος

Ανανέωση για τις BMW i4 και Σειρά 4 Gran Coupe

Η BMW i4 και η Σειρά 4 Gran Coupe ανανεώθηκαν στα σημεία και θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούλιο του 2024.

Η BMW ολοκληρώνει την ανανέωση της Σειράς 4, καθώς μετά τις Σειρά 4 Coupe και Cabrio, παρουσίασε τις νέες i4 και Σειρά 4 Gran Coupe. Οι αναβαθμίσεις αφορούν τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό των δύο γερμανικών μοντέλων. Επίσης και όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, αυτά παραμένουν ως έχουν για την i4 ενώ στη Σειρά 4 Gran Coupe προστέθηκαν ήπια υβριδικές εκδόσεις.

BMW

Αισθητικά, τα δύο μοντέλα έχουν αποκτήσει ανασχεδιασμένη μάσκα, με νέα πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω Laserlight. Επιπλέον, προσφέρονται με μια νέα σειρά ζαντών αλουμινίου, αλλά και επιπλέον χρώματα. Αναμφίβολα αυτός είναι ο ορισμός της διακριτικής ανανέωσης.

BMW

Αναλυτικότερα, οι εμπρός προβολείς LED έχουν φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ. Η μάσκα έχει περίγραμμα σε ματ χρώμιο, από τη βασική έκδοση, αλλά και στο πακέτο M Sport. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται και γυαλιστερή επένδυση. Πίσω τα Laserlight κάνουν τη διαφορά, ενώ στις σπορ εκδόσεις «M Sport» τόσο της i4 όσο και της Σειράς 4 Gran Coupe θα βρείτε και diffuser.

BMW

Επιπλέον, στις θερμικές εκδόσεις των μοντέλων της BMW, οι απολήξεις των εξατμίσεων έχουν μεγαλύτερη διάμετρο. Δυο ακόμα χρώματα αμαξώματος είναι διαθέσιμα, πράσινο και κόκκινο, ενώ προστέθηκαν και ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης, σε διαστάσεις 19 και 20 ιντσών.

BMW

Στο εσωτερικό η μεγάλη αλλαγής αφορά τον περιορισμό των φυσικών πλήκτρων. Τώρα οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται μέσα από την οθόνη, μέσω του ανανεωμένου BMW iDrive με QuickSelect. Αυτό δίνει άμεση πρόσβαση από την οθόνη σε βασικές λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά. Νέες είναι επίσης και οι επενδύσεις, αλουμινίου, ξύλου και δέρματος.

Μηχανικά, οι εκδόσεις 440i βενζίνης και 420d και 430d diesel, απέκτησαν υποβοήθηση από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Η πιο ισχυρή 440i xDrive Gran Coupe εφοδιάζεται με έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3,0 λίτρων αποδίδοντας 374 ίππους και 500 Nm ροπής, έχοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ.

Η 420i είναι η εισαγωγική έκδοση με 2λιτρο turbo κινητήρα 184 ίππων και 300 Nm ροπής, ενώ πιο πάνω είναι η 430i xDrive Gan Coupe εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης, που έχει δεχθεί βελτιώσεις, με την απόδοση να είναι 255 ίπποι και 400 Nm ροπής.

Οι ανανεωμένες BMW i4 και BMW Σειρά 4 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούλιο.

BMW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ