top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru

Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε το δάπεδο πάνω στο οποίο θα «χτιστούν» όλα τα μελλοντικά της μοντέλα.

Στόχος της Subaru είναι η νέα αυτή πλατφόρμα, η οποία φέρει την ονομασία Subaru Global Platform, να αποτελέσει στο εγγύς μέλλον τον τρίτο πυλώνα της μάρκας, δίπλα ακριβώς από τους κινητήρες μπόξερ και την καταξιωμένη στο είδος της τετρακίνηση, Symmetrical All-Wheel Drive. Για αυτήν, ο Yasuyuki Yoshinaga, ο Πρόεδρος της Fuji Heavy Industries, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η νέα αυτή πλατφόρμα αποτελεί το αποκορύφωμα της τεχνογνωσίας που έχουμε αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας επιτρέψει να παράγουμε οχήματα που θα ανταποκριθούν όχι μόνο στις παραδόσεις μας αλλά και στις υψηλές προσδοκίες των πελατών μας».

Οι Ιάπωνες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως, το νέο αυτό δάπεδο θα εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα παθητικής ασφάλειας, τα οποία θα είναι βελτιωμένα κατά 40% σε σχέση με τα ισχύοντα. Την ίδια στιγμή, η εν λόγω πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει ακόμα καλύτερη οδηγική αίσθηση. Επιπρόσθετα, η ευέλικτη δομή της επιτρέπει την υιοθέτηση και υβριδικών συστημάτων κίνησης, πέραν των συμβατικών κινητήριων μονάδων της μάρκας.

Τα νέα μοντέλα της εταιρείας που θα βασιστούν στην Subaru Global Platform θα απολαμβάνουν όχι μόνο υψηλότερη ακαμψία, κατά 70% έως και 100%, σε σχέση με εκείνη των σημερινών μοντέλων, αλλά και χαμηλότερο, κατά 5 χλστ., κέντρο βάρους. Βελτιώσεις παρατηρούνται τόσο στην ποιότητα κύλισης και στα επίπεδα άνεσης, όσο και στις κλίσεις του αμαξώματος, οι οποίες παρουσιάζουν μείωση, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, της τάξης του 50%.

Το νέο Impreza αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο της Subaru που θα «χτιστεί» πάνω στην εν λόγω πλατφόρμα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ