top icon
Επικαιρότητα

Δείτε τη Ferrari να δοκιμάζει τον υβριδικό V8 κινητήρα της (+video)

Ιδού και τα οπτικά πειστήρια ότι η Ferrari πρόκειται πολύ γρήγορα να υποκύψει στις σειρήνες της υβριδικής τεχνολογίας.

Δεν έχουν περάσει και πολλές μέρες από τότε που ο Sergio Marchionne είχε επιβεβαιώσει με επίσημες δηλώσεις του ότι η νέα υβριδική μονάδα κίνησης της Ferrari, η οποία θα «περιστρέφεται» γύρω από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα της, βρίσκεται ήδη εν εξελίξει. Και σήμερα, χάρη σε ένα «κατασκοπευτικό» βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, έχουμε όλοι στη διάθεσή μας και τα οπτικά πειστήρια του όλου εγχειρήματος, με τους Ιταλούς να δοκιμάζουν την εν λόγω μονάδα στην πίστα του Fiorano στο «σώμα» μιας καμουφλαρισμένης «488».

«Μια υβριδική V8 Ferrari έρχεται το 2019. Ήδη τα πρωτότυπα εξέλιξης βρίσκονται στους δρόμους, ήταν η ακριβής δήλωση του Sergio Marchionne, ο οποίος, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αποκαλύπτοντας (εν μέρει) το τεχνολογικό προφίλ της εν λόγω μονάδας:

«Έπρεπε να γίνει πιο παραδοσιακή [από εκείνη της LaFerrari] προκειμένου να εκπληρώσει διαφορετικό ρόλο».

Διαβάστε επίσηςΕκτός από SUV η Ferrari ετοιμάζει και ηλεκτρικό suprcar

Κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η νέα υβριδική Ferrari δεν θα διαθέτει το σύστημα KERS της «εξεζητημένης» LaFerrari, αλλά μια διάταξη με συμβατικές μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρα.

Σε ποιο όμως μοντέλο θα δούμε να κάνει το ντεμπούτο του το υβριδικό αυτό σύστημα; Προς το παρόν, ο λαλίστατος Marchionne δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του. Εντούτοις, αρκούντως ασφαλές θα ήταν να εικάσουμε πως η νέα υβριδική αυτή διάταξη θα βρει εφαρμογή σε μια νέα έκδοση της GTC4Lusso T, η οποία ήδη φορά τον V8 κινητήρα της 488 GTB, ή ενδεχομένως στην πρωτότυπη εκδοχή του νέου SUV των «κόκκινων».

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο με την καμουφλαρισμένη «488» να εκκινεί… αθόρυβα από στάση._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ