top icon
Επικαιρότητα

«Διέρρευσε» το νέο Citroen C5 Aircross

Ένα νέο crossover αρχικά για την αγορά της Κίνας και εν συνεχεία και τις ευρωπαϊκές.

Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που η γαλλική εταιρεία μας αποκάλυψε τα πρώτα σκίτσα του νέου Aircross Concept και σήμερα το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες από σήμερα στην Έκθεση της Σαγκάης.

Σχεδιαστικά, οι αναφορές στο κατά πολύ μικρότρο C3 είναι πασίδηλες, ενώ χαρακτηριστική για μοντέλο της Citroen παραμένει η σχεδίαση της εμπρός μάσκας. Το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος είναι αυξημένο, με τα γνώριμα airbumps χαμηλά στις πόρτες δίνουν το «παρών», ενώ εντύπωση προκαλεί και το περιορισμένο μέγεθος του εμπρός προβόλου. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του μοντέλου «κρύβεται» το δάπεδο EMP2 στο οποίο βασίζεται το Peugeot 3008.

Στο εσωτερικό, η αίσθηση πολυτέλειας έχει τον πρώτο λόγο, με το δέρμα, τον φουτουριστικό σε σχεδίαση επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου και το μοντέρνο σε αισθητική ταμπλό να κλέβουν την παράσταση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα μηχανικά μέρη του νέου C5 Aircross. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτω από το καπό θα φιλοξενούνται δύο κινητήρες βενζίνης με χωρητικότητα 1,6 και 1,8 λίτρων με ισχύ κοντά στους 160 και 200 ίππους αντίστοιχα. Πιθανότητα, το γαλλικό crossover να διαθέτει στις «μεγάλες» από πλευράς εξοπλισμού και κόστους εκδόσεις του και σύστημα τετρακίνησης με τις ταπεινότερες να εφοδιάζονται με το γνωστό σύστημα Grip Control.

Το νέο Citroen C5 Aircross θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Κίνας περί τα τέλη του τρέχοντος έτους και στην Ευρώπη ένα περίπου χρόνο πιο μετά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ