top icon
Κόσμος

Citroen Basalt Vision: Το νέο μικρό coupe SUV των Γάλλων

Ένα coupe SUV της μικρής κατηγορίας με τολμηρή σχεδίαση και ικανούς χώρους, είναι το νέο Citroen Basalt Vision, το οποίο σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στη διεθνή επίθεση της.

Ένα μικρό B-SUV, με coupe αισθητική και τολμηρή σχεδίαση, με μυώδεις γραμμές, ψηλό αμάξωμα για διευρυμένες δυνατότητες σε κάθε είδους δρόμο, είναι το νέο Citroen Basalt Vision.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δημιουργήθηκε σε συνέχεια των C3 και C3 Aircross, αποτελώντας μια επιπλέον διεθνή επιλογή, αποτελώντας μέρος του προγράμματος μοντέλων που αναπτύσσονται και παράγονται στην καρδιά των αντίστοιχων αγορών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Citroen Basalt Vision

Το λανσάρισμά του θα γίνει μέσα στο 2024 και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, στις αγορές της Ινδίας και της Νοτίου Αμερικής και όπως φαίνεται δεν θα φτάσει στην Ευρώπη. Αν και όπως το επίθεμα Vision υποδηλώνει, πρόκειται για πρωτότυπο, μοιάζει να είναι στην τελική φάση εξέλιξής του, καθώς οι γραμμές του παραπέμπουν σε μοντέλο παραγωγής, με γνώριμα από τη Citroen στοιχεία.

Το Basalt Vision συνδυάζει τη στιβαρότητα και το δυναμισμό ενός SUV, με την πρακτικότητα ενός σεντάν, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών.

Citroen Basalt Vision

Σχετικά με το νέο Citroen Basalt Vision δήλωσε ο Thierry Koskas, Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το τρίτο έργο του προγράμματος που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της διεθνούς ανάπτυξης της Citroën. Οι ομάδες μας έχουν δεσμευτεί σθεναρά να παραδώσουν τους επόμενους μήνες αυτό το καινοτόμο όραμα του SUV Coupé που αποπνέει τολμηρή σχεδίαση, χώρο στο εσωτερικό και μοναδική άνεση στο εσωτερικό. Έχει αναπτυχθεί και παράγεται σε τοπικό επίπεδο και είμαστε βέβαιοι ότι το Basalt Vision θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό πελατών και θα ενισχύσει τη θέση μας στις μεγάλες αγορές. Ανυπομονούμε να σας πούμε περισσότερα γι’ αυτό στα μέσα του έτους».

Citroen Basalt Vision

Το ψηλό αμάξωμα, με τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, πέρα από το διευρυμένο πεδίο δράσης που εξασφαλίζει στο Basalt Vision, παρέχει μεγαλύτερη άνεση σε οδηγό και επιβάτες, καθώς καθιστά πιο εύκολη την είσοδο και έξοδο από αυτό. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, στο εσωτερικό του παρέχει αξιόλογους χώρους, τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβαίνοντες.

Citroen Basalt Vision

Τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει ένα νέο κοινό στους κόλπους της Citroen. Η γαλλική εταιρεία σε αυτή τη φάση δεν έχει ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, περιμένοντας να κάνει κάτι τέτοιο, πιο κοντά στην επίσημη πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής, που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Citroen Basalt Vision

Citroen Basalt Vision

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Citroen Basalt Vision
  • Citroen Basalt Vision
  • Citroen Basalt Vision
  • Citroen Basalt Vision
  • Citroen Basalt Vision
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ