top icon
Επικαιρότητα

Ένα «dog-friendly» Nissan X-Trail

Ένα διαφορετικό πρωτότυπο της ιαπωνικής εταιρείας με λύσεις που καθιστούν τη μεταφορά των τετράποδων συντρόφων σας ακόμα πιο άνετη.

Αφορμή για την κατασκευή του ενδιαφέροντος πρωτοτύπου 4Dogs, που βασίζεται ειδικά για την περίσταση στο δημοφιλές X-Trail, αποτέλεσαν τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών που πραγματοποίησαν οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας σε περισσότερους από 1.300 κατόχους σκύλων. Σύμφωνα με αυτά, το 99,9% των ερωτηθέντων θεωρεί το τετράποδο κατοικίδιο ως ισότιμο μέλος της οικογένειας, ενώ πάνω από το 90% πραγματοποιεί τις καθιερωμένες-τυποποιημένες μετακινήσεις του με αυτοκίνητο μαζί με τον τετράποδο σύντροφό τους τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα και για διαδρομές που υπερβαίνουν σε διάρκεια τα 10 τουλάχιστον λεπτά. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως το 71,5% του δείγματος μεταφέρει τους σκύλους τους είτε στο πορτ μπαγκάζ, είτε στο πίσω κάθισμα του οχήματος, ενώ πάνω από τους μισούς θα ήθελαν το αυτοκίνητο τους να διαθέτει περισσότερες… σκυλίσιες ευκολίες και ανέσεις.

Για τους παραπάνω λόγους, το X-Trail 4Dogs διαθέτει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο φόρτωσης επενδεδυμένο με ειδικό καπιτονέ δέρμα. Μάλιστα, εκτός από την πτυσσόμενη ράμπα… εισόδου, το X-Trail 4Dogs διαθέτει αναδιπλούμενη μπαταρία 360 μοιρών για το πλύσιμο του σκύλου, σε συνδυασμό μ' ένα ειδικά σχεδιασμένο σεσουάρ για το στέγνωμα του τριχώματος, με τα δύο τελευταία αξεσουάρ να «φυλάσσονται» σ’ ένα συρτάρι με εύκολη πρόσβαση. Μέσα στον κλιματιζόμενο χώρο φόρτωσης των 445 λίτρων, μπορεί κανείς να βρει επίσης ένα μικρό κρεβάτι, μπολ νερού, αλλά και άγκιστρα για το δέσιμο του τετράποδού σας.

Συν τοις άλλοις, τόσο ο οδηγός όσο και ο σκύλος μπορούν κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων να… βλέπουν ο ένας τον άλλο μέσω δύο οθονών. Η μια δεν είναι άλλη φυσικά από την οθόνη του συστήματος NissanConnect που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, και η δεύτερη, η οποία έχει διάμετρο 10 ίντσες, εκείνη που είναι εγκατεστημένη στο πίσω μέρος του χώρου φόρτωσης.

Δείτε τώρα και το σχετικό βίντεο._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ