top icon
Επικαιρότητα

Ετοιμάζει η Ferrari SUV;

Ιεροσυλία ή ανάγκη;

Την ώρα που οι συμπατριώτες τους από τη Sant’Agata είναι έτοιμοι να λανσάρουν τη νέα Urus και οι συνάδελφοί τους από το Gaydon την DBX, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τους Ιταλούς από το Maranello να ετοιμάζουν το έδαφος ώστε να προσθέσουν στη γκάμα τους ένα Sport Utility Vehicle. Μπορεί επανειλημμένα ο Sergio Marchionne να έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να δούμε μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια μια «ψηλωμένη» Ferrari με υβριδική καρδιά και τετρακίνηση.

Αυτό τουλάχιστον μεταφέρει μέσω σχετικής ανάρτησής του το βρετανικό περιοδικό Car επικαλούμενο πηγές προερχόμενες από το εσωτερικό της ιταλικής φίρμας. Μάλιστα, οι συγγραφείς του άρθρου αναφέρουν πως το όλο εγχείρημα έχει αρχίσει ήδη να παίρνει σάρκα και οστά κάτω από την ομπρέλα της κωδικής ονομασίας F16X. Με το νέο αυτό SUV να κατασκευάζεται, σύμφωνα με την ως άνω ανάρτηση, μαζί με την επόμενη γενιά της shooting brake, GTC4, το αυτοφερόμενο πλαίσιο της… ψηλής αυτής Ferrari θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ την κίνηση θα παρέχει ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα, ούτως ώστε να επιτυγχάνονται όσο το δυνατόν πιο χαμηλές καταναλώσεις (και ρύποι, ασφαλώς), αλλά και ικανές ποσότητες ισχύος.

Η προσθήκη ενός SUV μοντέλου στη γκάμα της Ferrari αναμένεται να «εκτοξεύσει» τις πωλήσεις της πάνω από τις 15.000 μονάδες σε ετήσια βάση. Όσον αφορά στον ακριβή χρόνο λανσαρίσματός του μοντέλου, το ρεπορτάζ των Βρετανών συναδέλφων αναφέρει πως τα πρώτα απτά… σημάδια του εν λόγω αυτοκινήτου δεν αναμένονται πριν το 2021._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ