top icon
Επικαιρότητα

Ευρώπη: Αυξάνεται η ζήτηση στα «καθαρά» αυτοκίνητα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όλες οι επιμέρους κατηγορίες «καθαρών» αυτοκινήτων είδαν τη δημοτικότητά τους να αυξάνεται τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Όπως φανερώνουν τα στατιστικά δεδομένα του European Automobile Manufacturers Association, στη γηραιά ήπειρο η ζήτηση για αυτοκίνητα που ρυπαίνουν λιγότερο, όπως τα υβριδικά, αλλά και για εκείνα που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, όπως τα ηλεκτρικά, πήρε την ανιούσα κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του 2017. Πιο συγκεκριμένα, τα υβριδικά κατέγραψαν άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της τάξης του 61,2% αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις 111.006 μονάδες. Τα δε plug-in υβριδικά, «προβιβάστηκαν» κατά 13% και τις 21.644 μονάδες, όταν την ίδια περίοδο τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα κατέγραψαν αύξηση που έφτασε το 49%. Σε απόλυτα νούμερα, το πρώτο 3μηνο του έτους η εν λόγω κατηγορία απαρίθμησε 24.592 νέες ταξινομήσεις.

Το τελευταίο αυτό «είδος» οχημάτων ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στη Γαλλία, στην οποία πωλήθηκαν 7.402 οχήματα (6.022 την αντίστοιχη περίοδο του ’16). Αύξηση της τάξης του 117% παρατηρήθηκε στην αγορά της Γερμανίας με 5.060 ιδιοκτήτες να εμπιστεύονται τα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα εν λόγω οχήματα. Ανάμεσα στα μοντέλα, πρωταγωνιστής, σύμφωνα με τον European Automobile Manufacturers Association, είναι το Renault Zoe, το οποίο κέρδισε το πρώτο 3μηνο του έτους την εμπιστοσύνη περισσότερων από 9.000 αγοραστών (+14,7%)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ