top icon
Επικαιρότητα

Fiat: μοντέλο μικρότερο από το 500 το 2009

Ένα νέο μοντέλο, βασισμένο στο πάτωμα του «Panda» και μικρότερο σε διαστάσεις από το «500», προτίθεται να παρουσιάσει η Fiat μέσα στο 2009. Με αυτή τη δήλωση σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ιταλικού εργοστασίου κ. Sergio Marchionne επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν προ καιρού πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα λέγεται Τopolino –όπως το πάλαι ποτέ- και θα έχει τον κινητήρα του τοποθετημένο πίσω. Το αυτοκίνητο θα έχει μήκος 3.200 χλστ., 300 χλστ. λιγότερα από το Panda, ενώ θα είναι τετραθέσιο.
 
Η Fiat είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην Ευρώπη στην κατηγορία των minicars και με ένα ακόμη μικρό αυτοκίνητο θα μπορέσει ίσως να ξεπεράσει το 7% του συνολικού μεριδίου της αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων στη γηραιά ήπειρο. Υπενθυμίζουμε εδώ πως το συνολικό μερίδιό της για το 2006 ανήλθε στο 5,6%, ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2007 αυτό ανέρχεται στο 6,2%.
 
Βεβαίως, με την κίνηση αυτή, η Fiat θέλει να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην Ιταλία, όπου είναι πρώτη σε πωλήσεις με μερίδιο 24,4% για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2007. Στόχος είναι να υπερβεί μέσα στην επόμενη διετία το 25%, σε μια αγορά που το 2006 της έδωσε συνολικό μερίδιο 23,39%.  
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ