top icon
Επικαιρότητα

H Mercedes οδηγεί τo ράλλυ των παγκόσμιων πωλήσεων απέναντι σε BMW και Audi

Το πέρας του πρώτου 9μήνου της χρονιάς βρίσκει το αστέρι της Στουτγάρδης να προηγείται στην κούρσα των πωλήσεων έναντι των ομοεθνών και αιώνιων ασφαλώς αντιπάλων του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mercedes διεύρυνε στα τρία τέταρτα της χρονιάς που διανύουμε την εμπορική ψαλίδα που της χωρίζει από τις BMW και Audi προοιωνίζοντας ουσιαστικά και την κατάληξη της εσωτερικής κόντρας των τριών premium γερμανικών μαρκών στα τέλη του 2017. Η πολυτελής φίρμα από τη Στουργάρδη είδε χάρη στην εντονότερη παρουσία της Ε-Class αλλά και την πολυπληθή γκάμα των SUV μοντέλων της τις πωλήσεις της να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 αγγίζοντας σε απόλυτα νούμερα τις 1,74 εκ. μονάδες. Πίσω της παραμένει η BMW, που κατέγραψε μικρότερο ανοδικό ρεύμα στις πωλήσεις (+3,9), με συνολικές ταξινομήσεις ανά την υφήλιο της τάξης των 1,54 εκ. μονάδων. Σε αντίθεση, τα εμπορικά επιτεύγματα της Audi στο πρώτο 9μηνο του έτους κατέγραψαν κάμψη που άγγιξε το 2%, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις της να περιοριστούν στις 1,34 εκ. μονάδες.

Θυμίζουμε πως η Mercedes ανέκτησε ύστερα από μια και πλέον δεκαετία την πρώτη θέση στην άτυπη κόντρα των premium κατασκευαστών από την BMW μόλις πέρσι. Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη, όπως αναφέραμε, αντλεί την εμπορική της δυναμική κυρίως από τα μοντέλα της SUV κατηγορίας, που μόνο το μήνα Σεπτέμβριο κατέγραψαν άνοδο που άγγιξε το 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Στο στρατόπεδο των Βαυαρών της BMW, σίγουρο είναι πως η επερχόμενη έλευση της νέας Χ3, αλλά και το ντεμπούτο της νέας Χ7, θα συμβάλλουν ώστε το εμπορικό της ανάστημα να… σηκωθεί. Από τη μεριά της, τέλος, η Audi, παρά την παρουσία του νέου Α8, φαίνεται να υποφέρει τόσο από τα «απόνερα» του διαβόητου σκανδάλου που πλήττει για πάνω από δύο χρόνια το VW Group, όσο και από τη διένεξή της με το δίκτυο των αντιπροσώπων της στην μεγαλύτερη αγορά της υφηλίου (Κίνα), παράγοντες που παίζουν το δικό τους ρόλο στο κυνήγι της πρωτιάς.

Όσο για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά, που φυσικό είναι τα μεγέθη να απέχουν παρασάγγας από τα παραπάνω, η Mercedes εξακολουθεί να έχει τα σκήπτρα αποσπώντας κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του έτους 3.065 πωλήσεις. Σε αντίθεση με την παγκόσμια εικόνα των τριών εταιρειών, πίσω από αυτή βρίσκεται για την περίσταση η Audi, η οποία σημείωσε έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2.413 πωλήσεις, ενώ τρίτη είναι η BMW, με μικρή όμως διαφορά και συνολικές πωλήσει στο 9μηνο που φτάνουν τα 2.260 οχήματα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ