top icon
Επικαιρότητα

H Nissan κατασκεύασε την καρέκλα που… παρκάρει μόνη της! (video)

Να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν οι πάντοτε ανήσυχοι μηχανικοί από την Άπω Ανατολή.

Και εν προκειμένω, εκείνοι της Nissan, οι οποίοι, όπως φαίνεται, έχουν και πρωτότυπες ιδέες και αρκετό… ελεύθερο χρόνο στη διάθεση τους! Αντλώντας έμπνευση από το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, το γνωστό Intelligent Park Assist, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα στα περισσότερα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής της ιαπωνικής εταιρίας, η… έξυπνη καρέκλα, ή αλλιώς, η Intelligent Parking Chair, όπως αποκαλείται επισήμως, είναι σε θέση να… αυτοκαθοδηγείται στην προβλεπόμενη, κάτω από ένα γραφείο, θέση της!

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, οι μηχανικοί έχουν κατασκευάσει μια πρωτότυπη βάση, στο εσωτερικό τμήμα της οποίας έχουν ενσωματώσει ηλεκτρικά μοτέρ, σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένους τροχούς που συνδυστικά επιτρέπουν όχι σε μια, αλλά σε περισσότερες… αυτοκινούμενες καρέκλες να κινηθούν «αυτόνομα» και με χαρακτηριστική ευκολία προς όλες τις διευθύνσεις μέσα στα στενά όρια ενός κλειστού χώρου-δωματίου, τον οποίο «ελέγχουν» τέσσερις στο σύνολο κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες στην οροφή. Οι τελευταίες είναι σε θέση να δημιουργήσουν έναν ηλεκτρονικό χάρτη του χώρου έτσι ώστε οι… αυτόνομες καρέκλες να μπορούν να πλοηγηθούν στον επιθυμητό χώρο «στάθμευσης».

Όταν όλα ήταν έτοιμα, όπως θα δείτε και στο συνοδευτικό βίντεο, ένας υπάλληλος απλά χτυπά τα χέρια του και οι καρέκλες, με έναν μαγικό για κάθε ανυποψίαστο παρατηρητή τρόπο, παρκάρουν ανεξάρτητα από το πόσο μακριά από το γραφείο βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή!

Η Intelligent Parking Chair δημιουργήθηκε ως μέρος ενός προωθητικού προγράμματος σε συνεργασία με την ομάδα Birdman. Φυσικά, ο στόχος του όλου εγχειρήματος ήταν να αναδειχτεί με έναν αρκούντως διαφορετικό, όσο και ευφυή τρόπο, η αντίστοιχη τεχνολογία παρκαρίσματος που χρησιμοποιεί σήμερα η ιαπωνική εταιρεία στα τετράτροχα προϊόντα της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ