top icon
Επικαιρότητα

Η Seat κατοχυρώνει την ονομασία «Born»

Και συγχρόνως τις «E-Born» και «Born-E», επιλογές που συνδέονται άμεσα με το ηλεκτρικό μέλλον της ισπανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπευθύνου Έρευνας και Εξέλιξης της ισπανικής εταιρείας, Matthias Rabe, σε εκπροσώπους του βρετανικού Τύπου, έως τα τέλη της δεκαετίας η Seat θα εξαπολύσει μια νέα εμπορική επίθεση παρουσιάζοντας 6 στο σύνολο νέα μοντέλα. Από αυτά, τα τρία θα είναι εντελώς νέα, καθώς κανένα από αυτά δεν θα σχετίζεται άμεσα με κάποιο από τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας των Ισπανών.  

Οι επερχόμενες αυτές κινήσεις αποτελούν το τρίτο στάδιο του επιθετικού σχεδίου ανάκαμψης της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε το 2012 με το λανσάρισμα του Leon και συνεχίστηκε τα χρόνια που ακολούθησαν με την πρεμιέρα των Ateca, Ibiza και προσφάτως με εκείνη του μικρού crossover, Arona.

Από τα εντελώς «φρέσκα» μοντέλα που θα δούμε στην αγορά το 2020 από το στρατόπεδο της Seat, το πιο σημαντικό θα είναι και το πιο… προχωρημένο τεχνολογικά, καθώς την κίνηση σε αυτό θα παρέχει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος, διόλου τυχαία, θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη μητρική VW. Έτσι, εκτός από το ηλεκτρικό Mii, το οποίο παρουσιάστηκε ήδη φέτος στην Έκθεση της Βαρκελώνης ως πρωτότυπο, η τριπλέτα των νέων ισπανικών Zero Emission Vehicle’s θα περιλαμβάνει, σύμφωνα πάντα με τις αποκαλύψεις του Mathhias Rabe, ένα 5θυρο οικογενειακό της μικρο-μεσαίας κατηγορίας που θα παρουσιαστεί το 2019 και θα βασίζεται στο δάπεδο MEB του γερμανικού γκρουπ, καθώς και ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας 7θεσιο SUV, που θα πραγματοποιήσει το δικό του ντεμπούτο το 2020.

Έχοντας το βλέμμα της στραμμένα στο μέλλον και στη δημιουργία μιας γκάμας ηλεκτρικών μοντέλων που με αργά αλλά σταθερά βήματα θα «κυριαρχήσουν» στη γκάμα του ισπανού κατασκευαστή, η Seat προέβη στην κατοχύρωση των ονομάτων «Born», «Born-E» και «E-Born». Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι η «καταγωγή» της ονομασίας «Born», αρκεί να ψάξετε σ' έναν οποιοδήποτε χάρτη που απεικονίζει την πρωτεύουσα της Καταλονίας, όπου και θα εντοπίσετε τη γειτονιά «El Born»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ