top icon
Κόσμος

Λειτουργικά κέρδη ρεκόρ για την Seat

Η Seat σημειώνει λειτουργικά κέρδη ρεκόρ οδηγούμενη από την απόδοση της Cupra, τον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης της Seat και τη βελτιωμένη αποδοτικότητα.

H Seat παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023, καθώς επίσης και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Πέρυσι, σύμφωνα με τους κανόνες του IFRS( Ίδρυμα Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς) τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 625 εκ. ευρώ (άνοδος 592 εκ. ευρώ, 2022: 33 εκ. ευρώ). Επίσης επιτεύχθηκε σημαντική βελτίωση στην απόδοση επί των πωλήσεων που άγγιξε το 4,4%. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών έφτασε τα 14,3 δις ευρώ, 31% περισσότερο από το 2022 (10,941 δις). Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν τη δύναμη της εταιρείας και την επιτυχία της στρατηγικής της.

2023: Επιβεβαίωση της δύναμης της Seat
Αφού αντιμετωπίσαμε αρκετές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, όπως το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών, τον πληθωρισμό και τον αντίκτυπο του πολέμου, η σταθεροποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας το 2023 οδήγησε στην ανάπτυξη της παραγωγής και των παραδόσεων. Αυτό επέτρεψε στη Seat να παραδώσει 519,176 αυτοκίνητα (2022: 385,592), αύξηση δηλαδή 35,3% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. H Cupra για μία ακόμα φορά έσπασε ρεκόρ με 230.739 παραδόσεις, άνοδος μεγαλύτερη του 50,9% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά (152.896). Ενώ η Seat επέστρεψε σε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης με 288.437 πωλήσεις (2022: 232.696; +24%). Η επενδυτική στρατηγική της Seat συνεχίστηκε μέσα στο 2023 φτάνοντας συνολικά στα 5,3 δις ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Η αύξηση 44% στις δαπάνες R&D, με συνολικές επενδύσεις 939 εκ. ευρώ, δείχνει τη δέσμευση της Seat σε αυτό τον τομέα.

Seat

Επενδύοντας στη Seat
Κοιτάζοντας το μέλλον, η Seat διαθέτει τη σωστή στρατηγική για να διατηρήσει την κερδοφόρα ανάπτυξη. Η μάρκα Seat θα έχει ρόλο-κλειδί σε αυτό και η εταιρεία θα λανσάρει βελτιωμένα και οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμου αυτοκίνητα, μέχρι το τέλος της ζωής των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Θα υπάρξουν facelift εκδόσεις στα Arona & Ibiza μέσα στο 2025, ενώ τους επόμενους μήνες η μάρκα θα παρουσιάσει ένα ανανεωμένο Leon με τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Νέο κεφάλαιο για την Cupra
Η Cupra μπαίνει σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της. Το 2024 σηματοδοτεί την αρχή της μεγαλύτερης προϊοντικήςεπίθεσης με το λανσάρισμα νέων μοντέλων, του Tavascan- το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας – και του υβριδικού SUV Terramar. Η Cupra επίσης ανακοίνωσε τις νέες, ανανεωμένες εκδόσεις των Leon και Formentor, οι οποίες θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Cupra θα εισέλθει στην αγορά της Αμερικής. Σχεδιάζουμε να λανσάρουμε εκεί μαζί με την ηλεκτρική έκδοση του Formentor και ενός μεγαλύτερου ηλεκτρικού crossover SUV. Tocrossover SUV θα παραχθεί στα εργοστάσια της Volkswagen Group στη Β. Αμερική συμπεριλαμβανομένου και του Μεξικό. Αρχικά, η CUPRA θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες πολιτείες στις Ανατολικές και Δυτικές ακτές, ανακοίνωσε ο Wayne Griffiths. Η μάρκα θα επιταχύνει επίσης την παγκόσμια επέκτασή της αυτή τη χρονιά με το άνοιγμα νέων CUPRA City Garages στην Κωνσταντινούπολη, Βιέννη και Μάντσεστερ, ικανοποιώντας τη φιλοδοξία της να γίνει μία παγκόσμια μάρκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ