top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Επένδυση 500 εκατ. ευρώ για εργοστάσιο κινητήρων στην Πολωνία

Καλά νέα έρχονται για την πόλη της Jawor στην Πολωνία, όπου η Mercedes-Benz θα ιδρύσει ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων, το οποίο φυσικά θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

 

Εκεί θα παράγονται αρκετά από τα βενζίνης και ντίζελ τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα της εταιρείας για τα επιβατικά της αυτοκίνητα, μετά από μια αρχική επένδυση ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ο μεγάλος Γερμανός κατασκευαστής επισημαίνει ότι αυτό το μεγάλο έργο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την ενίσχυση των τοπικών αρχών.

Οι νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν βρίσκονται 430 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβίας. Το νέο εργοστάσιο θα αρχίσει ουσιαστικά να κατασκευάζει κινητήριες μονάδες το 2019 και θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων εκτός Γερμανίας, μετά το Πεκίνο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο υπήρξε μια φήμη σχετικά με τη δυνατότητα ενός νέου εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στην Πολωνία, αλλά η μητρική εταιρεία της Mercedes (η Daimler) δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτή τη φήμη. Το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης πιστεύεται ότι θα παράγει επιβατικά αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα MRA που στηρίζει μια σειρά από μοντέλα, όπως η C-Class, η GLC και η E-Class.

Μένει να δούμε αν το νέο εργοστάσιο κινητήρων στην Πολωνία θα συμπληρωθεί από ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων, που θα ενταχθούν στις επενδύσεις της Daimler στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπως το εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων και κιβωτίων ταχυτήτων της Ρουμανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ