top icon
Επικαιρότητα

Νέο Fiat Cronos, αλλά μόνο για τη Ν. Αμερική

Η 4θυρη έκδοση του Fiat Argo έρχεται να ενταχθεί σε μια από τις δημοφιλέστερες κλάσεις των αναπτυσσόμενων αγορών της Ν. Αμερικής.

Μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο η κατηγορία των SUV μοντέλων να είναι σήμερα η πλέον ακμάζουσα σε δημοτικότητα, ωστόσο υπάρχουν γωνιές πλανήτη μας στις οποίες τα «ξεχασμένα» εν Ευρώπη μικρά/μικρομεσαία σεντάν εξακολουθούν να προσελκύουν με αντίστοιχη θέρμη το ενδιαφέρον των αγοραστών. Κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει στην περίπτωση της Κίνας, αλλά και στην Αργεντινή και την Βραζιλία. Αγορές στις οποίες… απροκάλυπτα απευθύνεται το νέο Fiat Cronos, ένα αυτοκίνητο που θα βρει στο εμπορικό του διάβα στα εν λόγω τερέν μοντέλα, όπως το επίσης νέο VW Virtus –το Polo σεντάν, με άλλα λόγια.

Επί της ουσίας, πρόκειται για σούπερ μίνι με… ουρά, που βασίζεται στο επίσης «λατινοαμερικάνικο» και 5θυρο για την περίσταση, Fiat Argo. Το οποίο –τυπικά- αποτελεί τον αντικαταστάτη του Punto. Κάτω από το καπό του φιλοξενείται ένας 1.300άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας της γενιάς Firefly, ενώ η πιο δυνατή έκδοση κρύβει κάτω από το καπό της έναν 1.800άρη της οικογένειας E.torQ, με φυσική επίσης αναπνοή, που αποδίδει 139 ίππους συνδυαζόμενος με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το Fiat Cronos θα κατασκευάζεται, όπως ανακοινώθηκε, στην Cordoba της Αργεντινής. Στόχος των Ιταλών είναι το Cronos να καταφέρει μέσα στην επόμενη κιόλας χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον 100.000 αγοραστών στη χώρα του ταγκό και 300.000 στη χώρα του καφέ. Για την Ευρώπη ή και άλλες αγορές πλην των προαναφερθέντων, ούτε λόγος._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ