top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα, εντυπωσιακή δημιουργία της Italdesign

Ένα super-car με την υπογραφή της Italdesign που θα παραχθεί σε μόλις πέντε αντίτυπα.

H Italdesign Automobili Speciali λύνει για πρώτη φορά σήμερα τη σιωπή της αποκαλύπτοντας το –ομολογουμένως- εντυπωσιακά υπερ-αυτοκίνητό της, λίγες μόλις μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στη Γενεύη. Περιέργως, ο ιταλικός οίκος δεν ονοματίζει τη νέα αυτή δημιουργία του περιοριζόμενος στη δημοσίευση των φωτογραφιών που σας παραθέτουμε, αλλά και μερικών βασικών στοιχείων που αφορούν στις βασικές τεχνικές προδιαγραφές της.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική εταιρεία μας πληροφορεί για τη σύσταση του πλαισίου (ανθρακονήματα και αλουμίνιο) και το υλικό κατασκευής των εξωτερικών επιφανειών (carbon). Την ίδια στιγμή, η Italdesign Automobili Speciali κάνει λόγο για έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα με χωρητικότητα 5,2 λίτρων (λέγε με Lamborghini ή μήπως Audi;), με μέγιστη ισχύ και ροπή που προς το παρόν(;) δεν ανακοινώνονται. Μολαταύτα, η εταιρεία δεσμεύεται πως η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα πραγματοποιείται σε 3,2 δλ. και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Σε ότι αφορά στις διαστάσεις, το μήκος της κατασκευής, η οποία θα «αναπαραχθεί» σε μόλις πέντε αντίτυπα έως το τέλος τη χρονιά στο εργοστάσιο του Moncalieri, είναι 4.847 χλστ., το πλάτος 1.970 χλστ. και το ύψος 1.204 χλστ.

Θυμίζουμε πως η Italdesign βρίσκεται από το 2010 υπό τον έλεγχο του Ομίλου VW._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ