top icon
Κόσμος

Η Totem Automobili Giulia GT με πάνω από 800 ίππους

Με σημαντικές βελτιώσεις που αφορούν τον περιορισμό του βάρους και την αύξηση της δύναμης, έρχεται η Totem GTAmodificata, έχοντας τιμή που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μια βελτιωμένη έκδοση της απλής GT, με χαμηλότερο βάρος και περισσότερη δύναμη, που ξεπερνάει τους 800 ίππους, παρουσίασε η Totem Automobili και τα τη βρείτε με την ονομασία Totem GTAmodificata.

Ένα αυτοκίνητο για λίγους, χωρίς καμία υπερβολή, καθώς θα κατασκευαστούν μόλις πέντε αυτοκίνητα. Βασίζεται στη βενζινοκίνητη εκδοχή της Totem GT, που αναβιώνει τη θρυλική Alfa Romeo GT της δεκαετίας του 1960.

totem gtamodificata

Εφοδιάζεται με V6 κινητήρα 2,8 λίτρων turbo βενζίνης, ο οποίος στη βασική του έκδοση αποδίδει 600 με 750 ίππους, ανάλογα με την έκδοση, ενώ υπήρχε και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου.

Στην Έκθεση της Γενεύης 2024, παρουσιάστηκε η πιο άγρια εκδοχή η οποία ονομάζεται GTAmodificata. Είναι 200 κιλά πιο ελαφριά και έχει 200 επιπλέον ίππους.

totem gtamodificata

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με τη βασική έκδοση, ένα V6 2,8 λίτρων, ο οποίος με τις βελτιώσεις έχει πλέον ανεβάσει τη δύναμή του στους 810 ίππους και τα 730 Nm ροπής. Η μετάδοση περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Ο κινητήρας είναι δημιουργία της Italtecnica Engineering και διακρίνεται για το χαμηλό βάρος του. Προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις στην ελαφριά GTAmodificata, αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

totem gtamodificata

Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, προέρχεται από την Brembo και αποτελείται από δίσκους 355 χλστ. με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 345 χλστ. με 4πίστονες δαγκάνες πίσω.

Σε σχέση με τη βασική έκδοση, η GTAmodificata έχει αμάξωμα από ανθρακονήματα, με νέο φινίρισμα «carbon», το οποίο έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτή. Πατάει σε τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών, με ελαστικά Pirelli Trofeo R.

totem gtamodificata

Ανάλογα, εκτεταμένη είναι η χρήση ανθρακονημάτων και στο εσωτερικό, το οποίο διακρίνεται για τη μίνιμαλ σχεδίαση, ενώ είναι αυστηρώς διθέσιο, με τη θέση του οδηγού να σχεδιάζεται πάνω σε αυτόν.

Η Totem GTAmodificata θα είναι περιορισμένης παραγωγής, μόλις πέντε αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, με το καθένα από αυτά να έχει τιμή 1,1 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι του 2026.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • totem gtamodificata
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ