top icon
Επικαιρότητα

Σε έναν χρόνο το νέο SUV της Alfa Romeo

Όλα δείχνουν έτοιμα ώστε σε περίπου δώδεκα μήνες από σήμερα το νέο Sport Activity Vehicle της μιλανέζικης φίρμας να είναι γεγονός.

Προς το παρόν, το όλο εγχείρημα φέρει την κωδική ονομασία «949» αποτελώντας ένα ακόμα πολύ σημαντικό άλμα για την ιταλική εταιρεία, καθώς μπροστά του αναμένεται να συναντήσει τα γερμανικά… μεγαθήρια του είδους. Και συγκεκριμένα, τα Audi Q5 και BWW X3. Το νέο SUV της μιλανέζικης φίρμας θα «πατά» στην πλατφόρμα της Giulia και το εμπορικό ντεμπούτο του έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του επόμενου φθινοπώρου, ενώ η «είσοδός» του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τρεις περίπου μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με τον S. Marchionne, η Alfa Romeo έχει ήδη επενδύσει τα 2 από τα 5 δις ευρώ που προβλέπονται από το 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της FCA για την επανατοποθέτηση της Alfa Romeo στο παγκόσμιο αυτοκινητικό γίγνεσθαι. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως τα κεφάλαια αυτά έχουν ξοδευτεί για την εξέλιξη της νέα πλατφόρμας (βλ. Giorgio), για τα κινητήρια σύνολα, αλλά και για τα… προαπαιτούμνα για την «εκκίνηση» της γραμμής παραγωγής.

Με δεδομένο τον υπάρχοντα σχεδιασμό, μετά την Giulia, που μπαίνει στην παραγωγή στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς και την παρουσίαση του νέου SUV ένα χρόνο μετά. σειρά έχει η πρεμιέρα ενός «μεγάλου» πισωκίνητου σεντάν, που θα συναντήσει στο διάβα του τη Σειρά 5 της BMW και το Audi A6, μεταξύ άλλων. Τα αποκαλυπτήρια του δεν αναμένοται πριν τα μέσα του 2017. Το 2018 έρχεται η σειρά του αντικαταστάτη της Giulietta, και μάλιστα από δύο εκδοχές κόμπακτ αμαξωμάτων, καθώς και το ντεμπούτο ενός ακόμα μεγαλύτερου SUV.

Σύμφωνα με το business plan των Ιταλών, συνολικά οκτώ θα είναι τα νέα μοντέλα που θα «ανασυστήσουν» τη μάρκα αποτελώντας συγχρόνως τη βάση ώστε οι ετήσιες πωλήσεις της να ανέλθουν σε ετήσια βάση τις 400.000 μονάδες έως τα τέλη του 2018. Με 70.000 πωλήσεις ανά χρόνο, προς το παρόν η ιταλική εταιρεία βασίζεται περισσότερο στην όποια δυναμική της εξασφαλίζουν οι MiTo και Giulietta και λιγότερο στην «περιθωριακή» 4C._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ