top icon
Επικαιρότητα

Sherp ATV: Από τη Ρωσία με αγάπη (video)

Ένα ξεχωριστό All Terrain Vehicle από την Ρωσία που φιλοδοξεί να σας μεταφέρει με άνεση πέρα και πάνω από κάθε είδους επιφάνεια.

Αντικρίζοντας για πρώτη φορά τις φωτογραφίες του ρωσικής κατασκευής και… έμπνευσης Sherp ATV, πιστέψαμε ότι πρόκειται απλά για μια πρωτότυπη έμπνευση κάποιου ανήσυχου σχεδιαστή από την παγωμένη Ρωσία. Ωστόσο, βλέποντας το σχετικό βίντεο που εδώ και λίγες μέρες κάνει τον γύρω του διαδικτύου μέσω του πρακτορείου Sputnik, αμέσως διαπιστώσαμε ότι το Sherp ATV είναι μια απολύτως λειτουργική κατασκευή, την οποία εξέλιξε και δημιούργησε ο μηχανικός Aleksei Garagashian.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Sherp ATV ξεκίνησαν το 2012, ενώ για πρώτη φορά το ιδιόμορφο αυτό όχημα παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2015 στο Moscow Οff Road Show (σ.σ.: φέτος θα παρουσιαστεί ξανά στις 24 Φεβρουαρίου στην 39η Διεθνή Έκθεση Κυνηγιού και Ψαρέματος της Μόσχας!). Σημείο αναφοράς του Sherp ATV είναι φυσικά οι θηριώδης τροχοί του, οι οποίοι έχουν ύψος 1,6 μ. Μάλιστα, στα «σκληροτράχηλα» ελαστικά στα οποία «πατά», τα οποία φιλοξενούνται σε ζάντες διαμέτρου 25 ιντσών, έχει προσαρμοστεί ένα σύστημα που επιτρέπει την άμεση απομάκρυνση του αέρα, ούτως ώστε να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, η πρόσβαση του οχήματος-φορτηγού σε δύσβατες επιφάνειες.

Το Sherp ATV είναι «χτισμένο» σ’ ένα σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι, ενώ στο λιτό εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν το πολύ δύο επιβάτες. Χάρη στη… δωρική αυτή κατασκευή, το συνολικό βάρος του Sherp ATV δεν υπερβαίνει τα 1.300 κιλά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο φρενάρει τους εσωτερικούς τροχούς –όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις μπουλντόζες!- επιτρέποντας την απρόσκοπτη επιτόπια στροφή του οχήματος σε επιφάνεια συνολικού μήκους 3,4 μ. Δηλαδή, αντίστοιχη με το μήκος του.

To ρωσικό αυτό… εργαλείο μπορεί να κινηθεί στο νερό με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 6 χλμ./ώρα, ενώ στη στεριά η μέγιστη ταχύτητα του φτάνει τα 45 χλμ./ώρα. Την κίνηση στο Sherp ATV εξασφαλίζει ένας 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 44 ίππους σε συνεργασία με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Όσο για την τιμή, υπολογίστε πως το κόστος της έκδοσης pick up, η οποία εφοδιάζεται με… τέντα, ανέρχεται στα περίπου 65.000 δολάρια, ενώ για την hard top, στα 70.000 δολάρια._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ