top icon
Κόσμος

Αυτή είναι η μάρκα με το χαμηλότερο κόστος συντήρησης

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική αποδεικνύεται η έρευνα του Consumer Reports αναφορικά με το ποια μάρκα προσφέρει σήμερα το χαμηλότερο κόστος συντήρησης και επισκευών σε βάθος 10ετίας.

Το πραγματικό κόστος ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη έκπληξη για τους καταναλωτές, πέραν ασφαλώς εκείνου που αφορά την αγορά του. Ένα βασικό ερώτημα εδώ είναι εάν οι πελάτες μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη συντήρηση και τις επισκευές καθώς το όχημά τους «γερνά».

Η Consumer Reports, επιδιώκοντας να κατανοήσει πώς αυξάνεται το κόστος με την πάροδο του χρόνου και πώς αυτό διαφέρει ανά μάρκα, ρώτησε τα μέλη του στα πλαίσια του Annual Auto Survey του 2023 για τα πόσα πλήρωσαν για τα αυτοκίνητα τους για συντήρηση και επισκευές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απαντήσες δεν περιλαμβάνεται το κόστος αποκατάστασης τυχόν ζημιών μετά από ατύχημα.

Kostos synthrhshs- Service

Στο διαταύτα της έρευνας, συγκρίνοντας το σωρευτικό κόστος ανά κατασκευαστή για τα έτη 1 έως 5 και 6 έως 10, διαπιστώθηκε ότι η Tesla είχε το χαμηλότερο κόστος συντήρησης, ακολουθούμενη από τις Buick, Toyota, Lincoln και Ford.

Στο αντίθετο άκρο, αρκετές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Audi, BMW, Mercedes και Porsche, καθώς και η Land Rover, εμφανίζονται ως οι πιο ακριβές,.

Η Consumer Reports ανέφερε ότι βρήκε σημαντικές διαφορές στο κόστος καθώς τα αυτοκίνητα «γερνούν», υπογραμμίζοντας πώς τα έξοδα συντήρησης και επισκευής μπορούν να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου.

Kostos synthrhshs- Service

Το κόστος συντήρησης με αριθμούς: Η Tesla σέρνει τον χορό

Σύμφωνα με την έρευνα, τα πρώτα 5 χρόνια, τα μοντέλα της Tesla απαιτούν την εκταμίεσυη 580 δολαριων, ενώ από τα 6 έως και τα 10 χρόνια απαιτούνται επιπλέον 3.455 δολάρια. Συνολικά, το ποσό φτάνει τα 4.035 $.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Buick, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 4.900 $, ενώ τρίτη πλασσάρεται η Toyota, επίσης με 4.900 $, αλλά με υψηλότερο κόστος συντήρησης την πρώτη πενταετία.

Την τέταρτη θέση καταλαμβανει η Lincoln με 5.040 $, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Ford με 5.400 $.

Στην αντίποδα, στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας, οι ιδιοκτήτες μοντέλων της Land Rover χρειάζεται να καταβάλουν για συντήρηση σε μια 10ετία το ποσό των 19.250 $. Αμέσως μετά κατατάσσονται η Porsche με 14.090 $, η Mercedes με 10.525 $, η Audi με 9.890 $ και η BMW με 9.500 $.

Tesla Model 3 Performance

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ