top icon
Κόσμος

Aston Martin Νέος V12 κινητήρας 835 ίππων (video)

Όταν όλοι οι άλλοι εξελίσσουν ηλεκτρικούς κινητήρες, η Aston Martin ανακοινώνει την παρουσίαση ενός αριστουργήματος με 12 κυλίνδρους.

Ένα νέο V12 twin-turbo κινητήρα ανακοίνωσε η Aston Martin, ο οποίος θα εφοδιάζει κάποια περιορισμένης παραγωγής supercar, όπως τη νέα Vanquish. Πιστή στη δέσμευσή της για την παραγωγή θερμικών κινητήρων, συνεχίζει να εξελίσσει αριστουργήματα τέτοιου τύπου με 12 κυλίνδρους σε διάταξη V.

Όπως αφήνει να εννοηθεί το teaser που έδωσε στη δημοσιότητα, ο συγκεκριμένος κινητήρας αναμένεται να εφοδιάζει τη νέα Vanquish, τον διάδοχο της DBS. Η Aston Martin τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση, δικαιολογείται απόλυτα, από την ιστορία των κορυφαίων μοντέλων που τα τελευταία χρόνια εφοδιάζονται αποκλειστικά με V12 κινητήρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία, ο νέος κινητήρας θα αποδίδει 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Διαθέτει νέα σχεδίαση, αρχιτεκτονική και πιθανότητα μεγαλύτερο κυβισμό από τον σημερινό των 5,2 λίτρων που βρίσκουμε στις DBS και Vantage.

Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων, τον ανασχεδιασμό του κινητήρα, την ενίσχυση του μπλοκ και τη νέα σχεδίαση της κυλινδροκεφαλής. Επίσης νέοι είναι οι εκκεντροφόροι, όπως και οι εισαγωγές και εξαγωγές του κινητήρα. Νέα θέση έχουν τώρα τα μπουζί, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και υπερσυμπιεστές υψηλότερης ταχύτητας περιστροφής με μικρότερη αδράνεια, για αμεσότερη απόκριση.

Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Aston Martin, Roberto Fedeli, δήλωσε: «Ο κινητήρας V12 αποτελεί εδώ και καιρό σύμβολο ισχύος και κύρους, αλλά είναι επίσης μια δήλωση μηχανικού πάθους και τεχνικής υπεροχής. Με 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής αυτός ο κινητήρας δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από την αυγή μιας νέας εποχής V12 για την Aston Martin».

Περισσότερες λεπτομέρειες μέσα στο 2024, τότε που θα κάνει πρεμιέρα σε ένα νέο μοντέλο της Aston Martin.

Aston Martin

Νέος V12 twin-turbo κινητήρας από την Aston Martin

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ