top icon
Επικαιρότητα

Στο σφυρί μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona

Η 365 GTB/4 Daytona ήταν μια ακόμα απάντηση του Enzo Ferrari στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στις αντίστοιχες ιταλικές δημιουργίες του Ferruccio Lamborghini.

Παρά το γεγονός ότι το Μαρανέλο «τοποθέτησε» από νωρίς απέναντι στη θρυλική Lamborghini Miura το δικό της «κεντρομήχανο» μοντέλο, την 206 GT, ο Enzo Ferrari προχώρησε το 1968 ένα βήμα πιο μπροστά φέρνοντας στο φως στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την 365 GTB/4, ένα εξίσου… θεαματικό κουπέ επιδόσεων. Με μια διαφορά, όμως: εδώ, ο V12 κινητήρας των 4,4 λίτρων με τα 6(!) καρμπιρατέρ της Webber, αντί για το κέντρο, βρίσκονταν εγκατεστημένος στο εμπρόσθιο τμήμα της καλλίγραμμης αυτής κατασκευής.

Το κομψοτέχνημα που φιλοτέχνησε –ποιος άλλος;- ο Pininfarina είχε το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο με την 275 GTB/4 διαθέτοντας στο εμπρός μέρος ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό γνώρισμα: τα δύο διπλά φωτιστικά σώματα, τα οποία καλύπτονταν από ένα «φιλέτο» κατασκευασμένο από plexiglas. Τουλάχιστον, στα μοντέλα που κατασκευάστηκαν για την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως το εικονιζόμενο. Σύμφωνα με την ίδια την Ferrari, η 356 GTB/4, η οποία πολύ γρήγορα έγινε γνωστή με το… παρατσούκλι Daytona χάρη στις αναρίθμητες επιτυχίες της στους αγώνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είχε ιδανική κατανομή του βάρους ανάμεσα στους δύο άξονες (52/48). Ο V12 κινητήρας των 4,4 λίτρων με τους 4 ΕΕΚ απέδιδε 352 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα πολύ κοντά στα μόλις 5,5 δλ.

Το εικονιζόμενο αντίτυπο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1970, είναι απολύτως… γνήσιο, με όλα τα εργοστασιακά αξεσουάρ της Ferrari, όπως ο κλιματισμός, και σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με την RM Sotheby’s, η οποία έχει αναλάβει τη δημοπράτησή του που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του επόμενου μήνα στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Η τιμή του; Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας εκτιμούν ότι θα κυμανθεί από 700.000 έως 850.000 δολάρια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ