top icon
Επικαιρότητα

Στο σφυρί μια σπάνια Porsche 901 Prototype

Κατά τη διάρκεια των 53 χρόνων παραγωγής του εμβληματικού της μοντέλου, η Porsche έχει κατασκευάσει πολλές ανοιχτές εκδόσεις της «911». Αυτή όμως είναι η πιο σπάνια.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή »911» που κατασκευάστηκε ποτέ, με την Porsche να δημιουργεί το εικονιζόμενο διαμάντι, μαζί με άλλα δώδεκα προ-παραγωγής αντίτυπα, το 1964. Τυπικά, βέβαια, δεν πρόκειται για «911», αλλά για την πρωτότυπη «901», όνομα που είχε αρχικά αποδοθεί στο θρυλικό μοντέλο των Γερμανών της Porsche. Έως την… επέμβαση των Γάλλων της Peugeot, ασφαλώς.

Αυτή τη στιγμή, από τα δεκατρία αυτά αυτοκίνητα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον γνωστό οίκο Karmann, σώζονται μόλις δύο. Το εικονιζόμενο και άλλο ένα.

Να θυμίσουμε πως το πρωτότυπο «901» αποτέλεσε τον προπομπό της πρώτης 911 Targa, που είδε το φως της δημοσιότητας το 1967 και όχι της Cabriloet, η οποία «εγκαταλείφθηκε» αναγκαστικά εξαιτίας των αυστηρών προδιαγραφών ασφαλείας που έθεσαν την εποχή εκείνη οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ).

Η πρώτη «πραγματική» ανοιχτή «911» έκανε το επίσημο ντεμπούτο της αρκετά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1982…

Η δημοπρασία της συλλεκτικής 901 Protottype, η οποία κινείται από έναν επίπεδο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 130 ίππων, θα γίνει από τον οίκο RM Sotheby's στις 8 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Η τιμή της εκτιμάται πως θα κυμανθεί από 850.000 έως και 1.000.000 ευρώ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ