top icon
Επικαιρότητα

Subaru: Πλημμελείς έλεγχοι εδώ και 30 χρόνια

Ένας ακόμα Ιάπωνας κατασκευαστής παραδέχεται ότι πραγματοποιούσε ελέγχους ποιότητας από μη πιστοποιημένo προσωπικό στα αυτοκίνητα που επί τρεις δεκαετίες παρέδιδε προς πώληση στην εγχώρια αγορά.

Τελικά, κάτι… τρέχει με τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στο θέμα της τήρησης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία διαδικασιών στο «τελείωμα» της γραμμής παραγωγής, καθώς μετά την Nissan (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και η Subaru παραδέχτηκε δημοσίως σήμερα πως οι έλεγχοι ποιότητας στα τελικά της προϊόντα τα οποία προορίζονταν αποκλειστικά για την εγχώρια πραγματοποιούνταν για περισσότερα από 30 χρόνια από προσωπικό που δεν διέθετε την απαραίτητη πιστοποίηση. Όπως δήλωσε πριν λίγο ο CEO της Subaru, Yasuyuki Yoshinaga, η εν λόγω… ατασθαλία ελάμβανε χώρα στο εργοστάσιο Gumma, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας.

Ως αποτέλεσμα, οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας σκέφτονται σοβαρά πλέον να προβούν σε ανάκληση σε περισσότερα από 255.000 αυτοκίνητά τους που τις τελευταίες τρεις δεκαετίας πωλήθηκαν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

«Η τελική διαδικασία επιθεώρησης των οχημάτων είναι πολύ σημαντική και αναγνωρίζουμε ότι δεν πληρούσαμε τις απαιτήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Yasuyuki Yoshinaga.

Από τη μεριά τους, τόσο η Toyota όσο και η Honda ανακοίνωσαν πως δεν έχουν παρατηρήσει αντίστοιχες προβλήματα στα δικά τους εργοστάσια._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ