top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Ford και Lyft στα αυτόνομα αυτοκίνητα

Ο δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αναπτυσσόμενο κλάδο της πιλοτικής οδήγησης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών, η εν λόγω σύμπραξη θα «συμβάλλει προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός πιο προσιτού και αξιόπιστου μέλλοντος στον τομέα των μεταφορών». Χάρη στο μεγάλο δίκτυο των πελατών της, την αυξανόμενη ζήτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, αλλά και τη γνώση της στον τομέα των αστικών μετακινήσεων, η Ford έκκρινε πως η Lyft αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, αλλά και την ενσωμάτωσή της στα καθημερινά αυτοκίνητα στο εγγύς μέλλον.

Οι Ford και Lyft θα συνεργαστούν από κοινού ούτως ώστε να δημιουργήσουν μια τεχνολογική πλατφόρμα τεχνολογιών που εύκολα θα μπορεί να «ενσωματωθεί» στα μοντέλα της πρώτης. Επίσης, οι δύο εταιρείες θα καθορίσουν πολύ σύντομα ποιες πόλεις θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εξέλιξης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της κοινής αυτής πλατφόρμας, η Ford θα… βγάλει στο δρόμο έναν ικανό αριθμό αυτοκινήτων της, σε πρώτη φάση με τη αρωγή οδηγών, ούτως ώστε να εξασφαλίσει ότι η υπό εξέλιξη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα είναι συμβατή με τις υπάρχουσες εφαρμογές της Lyft και την πλατφόρμα υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή απευθύνεται στους πελάτες της.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η δοκιμές αυτοκινούμενων οχημάτων που θα είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της Lyft. Διευκρινίζεται ότι τα οχήματα αυτά δεν θα είναι διαθέσιμα προς χρήση στους πελάτες της τελευταίας, καθώς θα πρόκειται για «μουλάρια» πάνω στα οποία θα βασιστεί η εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ