2ΤΡΟΧΟΙ Επικαιρότητα

«Έξυπνα» κράνη εν όψει...

Με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας το κράνος Lumos Matrix Urban φιλοδοξεί να προστατεύσει περαιτέρω ποδηλάτες, αλλά και όσους κινούνται με δίτροχα, κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η σχεδίασή του κάνει τον αναβάτη να φαίνεται από μακριά στην κίνηση, ενώ έχει και ενσωματωμένα φώτα στο πίσω μέρος, για να φαίνεται αυτός που το φορά, σε σκοτεινούς δρόμους. Έχει επίσης αυτόματα φώτα, που θυμίζουν εκείνα των φρένων, για να γίνεται σε σωστό χρόνο η προειδοποίηση σε νύχτα και μέρα. Το iPhone και το Apple Watch συνεργάζονται με το κράνος, μέσω της εφαρμογής Lumos. H Lumos app ρυθμίζει τις ειδοποιήσεις από τα πίσω φώτα του κράνους, επιτρέποντας στον αναβάτη να επιλέξει τον τρόπο που θα ειδοποιεί τους άλλους οδηγούς, για το τι κάνει στον δρόμο. Η ενσωματωμένη μπαταρία του Lumos Matrix Urban προσφέρει αυτονομία 10 ωρών με μία φόρτιση. Υπάρχει επίσης και ξεχωριστό χειριστήριο, που επιτρέπει την εναλλαγή των φωτεινών ενδείξεων εν κινήσει. Η τιμή του έξυπνου κράνους στην αμερικανική αγορά είναι τα 250 δολάρια. Το προϊόν διατίθεται ηλεκτρονικά, από το site της Apple.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου