4T Classic Αγώνες/Διοργανώσεις

5ο Ράλλυ Regularity Κορίνθου: Μια διαφορετική εξόρμηση στην Κορινθία

Πώς θα σας φαινόταν η δυνατότητα εξερεύνησης της φυσικής ομορφιάς και ιστορικών τοποθεσιών της Κορινθίας, με φόντο κλασικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο ενός αγώνα regularity;

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού με τους φίλους των αγώνων regularity, το Αθλητικό Σωματείο “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας” διοργανώνει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, με την αρωγή της Scuderia Triskelion, το 5ο Ράλλυ Regularity Κορίνθου. Ο αγώνας, που έχει την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) του Δήμου Κορινθίων.

Το 5ο Ράλλυ Regularity Κορίνθου, που αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος Regularity που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), είναι ουσιαστικά η συνέχεια του Ράλλυ Regularity Σικυωνίων, όπως το είχαμε συνηθίσει από το 2016, όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Η φετινή αλλαγή ονομασίας, οφείλεται κυρίως στην αλλαγή “προσανατολισμού” του αγώνα, ο οποίος δε θα εστιάζει στην περιοχή του Κιάτου, η ιστορική ονομασία του οποίου είναι “Σικυών”, στη Δυτική Κορινθία, αλλά θα μεταφερθεί πιο ανατολικά.

Giorgos Sotiropoulos

Γιώργος Σωτηρόπουλος

Όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Σωτηρόπουλος, επί σειρά ετών στέλεχος της Α.Λ.Α.Κ. και εκ των διοργανωτών του αγώνα, “σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να γνωρίσει ο κόσμος και ένα άλλο κομμάτι της Κορινθίας, οπότε εστιάσαμε στην Ανατολική πλευρά του Νομού. Έτσι, φροντίσαμε να εντάξουμε στη διαδρομή, σημεία μεγάλης αρχαιολογικής σημεία όπως η Αρχαία Νεμέα και φυσικά, η Αρχαία Κόρινθος”. Διόλου τυχαία, η εκκίνηση του 5ου Ράλλυ Regularity Κορίνθου θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου στις 10:30, εμπρός από το άγαλμα του Πήγασου, που βρίσκεται στην Κόρινθο. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος του αγώνα, με τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται αρχικά προς Βραχάτι και έπειτα, προς Αρχαία Νεμέα. Η συνέχεια περιλαμβάνει διαδρομή προς Αρχαίες Κλεωνές, το χωριό Κλένια, καθώς και τα γνωστά Αθίκια, προτού βρεθούν στην παραλία Αλμυρής, η οποία βρέχεται από τον Σαρωνικό Κόλπο, για ανασυγκρότηση.

poster

Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει το δεύτερο και καταληκτικό σκέλος της ημέρας για το 5ο Ράλλυ Regularity Κορίνθου, με τα πληρώματα να μεταφέρονται στο ανατολικό κομμάτι του Νομού Κορινθίας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρασμα από Σοφικό, Αγγελόκαστρο, Άγιο Ιωάννη και ξανά Αθίκια, προτού τα αυτοκίνητα καταφτάσουν στην Αρχαία Κόρινθο, για τον τερματισμό με φόντο την Αρχαία αγορά, στις 15:30. Το χορταστικό μενού, θα ολοκληρωθεί με την επικύρωση των αποτελεσμάτων και την απονομή των επάθλων στους νικητές, με βάση τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε εξωτερικό χώρο.

Map Leg 1

Το 5ο Ράλλυ Regularity Κορίνθου θα έχει μήκος 130 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 7 Ειδικές Δοκιμασίες με 12 μετρήσεις, ενώ όπως προβλέπει ο κανονισμός, η μέση ωριαία ταχύτητα των αυτοκινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 49,9 χλμ. ώρα. Αν και οι συμμετοχές συνήθως κυμαίνονταν κοντά στις 70, λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν φέτος, οι διοργανωτές θα είναι ευχαριστημένοι, εφόσον συγκεντρωθούν 50 πληρώματα, αριθμός που θεωρείται εφικτό να επιτευχθεί.

Map Leg 2

Το κόστος συμμετοχής στο 5ο Ράλλυ Regularity Κορίνθου είναι 90 ευρώ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοκίνητα με έτος παραγωγής έως το 1990.

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει και η προθεσμία ολοκλήρωσής τους, έχει οριστεί για την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στο info@alak.gr ή στο Fax 2741072998.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου