4T Classic Κατασκευαστές

FCA What's Behind - ιστορία και τέχνη επί τροχών

Και στις δύο ακτές του Ατλαντικού, οι εταιρείες του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, έχουν παίξει καίριο ρόλο στην ιστορία του αυτοκινήτου. Σήμερα αυτή η συμβολή αποτελεί κληρονομιά και έμπνευση για το μέλλον.

Το δεύτερο επεισόδιο της δεύτερης σαιζόν της σειράς FCA What's Behind εστιάζει στις δραστηριότητες της FCA Heritage, του οργανισμού που έχει σαν αποστολή τη διασφάλιση και την προβολή της πλούσιας κληρονομιάς των Ιταλικών εταιρειών του Ομίλου. Αυτές οι δραστηριότητες σταδιακά ενώνονται με τις αντίστοιχες ενέργειες που αφορούν στις Αμερικάνικες μάρκες του Ομίλου. Από το Heritage Hub στο Τορίνο, στο Conner Center στο Ντιτρόιτ, μια πραγματικά παγκόσμια αποστολή έρχεται να ενώσει την αυτοκινητιστική ιστορία με την κοινωνία, τον πολιτισμό και το πάθος. Οι μελλοντικές αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου είναι ήδη εδώ, με τους κινητήρες κάθε μορφής να βρίσκονται στο επίκεντρο με δεδομένη και την εστίαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Centro Storico Fiat -

Στο 1ο επεισόδιο της 2ης σαιζόν της σειράς FCA What's Behind, παρακολουθήσαμε τον τρόπο με τον οποίο τα ερευνητικά κέντρα του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles εστιάζουν στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών που οδηγούν στη βιώσιμη αυτοκίνηση. Για περισσότερο από έναν αιώνα -και στις δύο ακτές του Ατλαντικού- οι μάρκες του Ομίλου κατασκευάζουν αυτοκίνητα που έγιναν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το νέο επεισόδιο της σειράς σύντομων ντοκιμαντέρ, FCA What’s Behind, εστιάζει στην κληρονομιά του ομίλου FCA, εξετάζοντας τις δραστηριότητες της FCA Heritage, η οποία λειτουργεί σαν μια πλατφόρμα διατήρησης και επικοινωνίας της πλούσιας ιστορίας των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου.

FCA Heritage

Η δημιουργία της FCA Heritage, σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα παγκόσμιο project. Η καρδιά του οργανισμού είναι το Heritage Hub που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Mirafiori στο Τορίνο, στα κτήρια του Officina 81, όπου στο παρελθόν κατασκευάζονταν κιβώτια ταχυτήτων και άξονες μετάδοσης. Ο χώρος διατήρησε το βιομηχανικό του στιλ, με το πάτωμα, τις κολόνες και όλες τις επιφάνειες να έχουν βαφτεί στο αρχικό τους χρώμα, με στόχο να δημιουργηθεί ένας νοσταλγικός και παράλληλα σύγχρονος χώρος που εκφράζει την αποστολή της FCA Heritage: την προστασία και προώθηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς των Ιταλικών μαρκών της FCA. Αυτή η αποστολή συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις αντίστοιχες ενέργειες που αφορούν στις Αμερικανικές μάρκες του Ομίλου. Στις Η.Π.Α., η συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων διατηρείται σε έναν αντίστοιχα ιστορικό χώρο. Τη μονάδα συναρμολόγησης Conner Avenue στο Ντιτρόιτ, στο χώρο όπου κάποτε κατασκευαζόταν το θρυλικό Dodge Viper. Η συλλογή στο Conner Center περιλαμβάνει μοντέλα που έχτισαν την ιστορία των Jeep, Chrysler, Dodge και Ram, καθώς και πρωτότυπα που δεν έφτασαν ποτέ στην παραγωγή. Συνολικά 400 πλήρως ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα βρίσκονται στο χώρο, ο οποίος παράλληλα αξιοποιείται και για εκδηλώσεις. Τέλος τα Officine Classiche, το Centro Storico Fiat και το Μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε, είναι επίσης σημαντικά σημεία όπου ζει και κυρίως είναι προσβάσιμη η ιστορία των μαρκών του Ομίλου.

 Alfa Romeo 33 TT

Παράλληλα με τις εκθέσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η FCA Heritage προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών για τους συλλέκτες, που συμπεριλαμβάνουν εργασίες συντήρησης, διαδικασίες πιστοποίησης αυθεντικότητας, καθώς και παροχή γνήσιων ανταλλακτικών σε συνεργασία με την Mopar. Όμως η πιο πρωτοποριακή υπηρεσία είναι το Reloaded by Creators: Η FCA Heritage αναζητά κλασσικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο και τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση, όπως κάνουν συχνά και τα μουσεία τέχνης με σημαντικά έργα που έχουν ανακαλυφθεί και στη συνέχεια αποκατασταθεί με θρησκευτική ευλάβεια.

Η σχέση μεταξύ της τέχνης και του αυτοκινήτου είναι πιο εμφανής από ποτέ στο συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς FCA What’s Behind, το οποίο είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.media.fcaemea.com/em-en/corporate-communications/video/fca-wb-se2-ep2-history-and-art-on-four-wheels-with-fca-heritage

Δελτίο Τύπου

 

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου