top icon
Κόσμος

Skoda: 100.000 αντίτυπα για την ηλεκτροκίνητη οικογένεια «iV»

Από το 2019 μέχρι και σήμερα η Skoda έχει κατασκευάσει 100.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα της οικογένειας με τη διακριτική ονομασία «iV» – ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά.

Το 100.000ό ηλεκτροκίνητο όχημα της Skoda – ένα Enyaq iV – βγήκε πριν δύο 24ωρα από τη γραμμή παραγωγής του κεντρικού εργοστασίου της τσέχικης εταιρείας, η οποία χρησιμοποιεί τη διακριτική ονομασία «iV» προκειμένου να «προσδιορίσει» τα μοντέλα της γκάμας της που διαθέτουν μερικώς ή πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Αυτή τη στιγμή η ηλεκτροκίνητη οικογένεια «iV» της Skoda περιλαμβάνει τα plug-in υβριδικά Superb iV και Octavia iV, καθώς και το πλήρως ηλεκτρικό Enyaq iV.

SKODA ENYAQ iV

Ο Michael Oeljeklaus, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda και υπεύθυνος για την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα, δήλωσε: «100.000 οχήματα iV έχουν παραχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια – και αυτο σηματοδοτεί το τέλειο ξεκίνημα για την εκστρατεία μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά ολόκληρη την ομάδα μας για την κατασκευή των οχημάτων της σειράς iV με τόσο γρήγορο ρυθμό και την υψηλότερη ποιότητα. Το Enyaq iV και τα δύο plug –in υβριδικά μοντέλα μας είναι μόνο η αρχή».

Μέχρι το 2030, η Skoda θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της με τουλάχιστον τρία ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα τοποθετηθούν χαμηλότερα από το Enyaq iV από άποψη τιμής και μεγέθους. Ανάλογα με τις εξελίξεις της αγοράς, η μάρκα ευελπιστεί ότι τα ηλεκτρικά της μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη θα καταλαμβάνουν μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεών της μεταξύ 50 και 70%.

Η Skoda εισήλθε στην ηλεκτροκίνητη εποχή της αυτοκίνησης τον Σεπτέμβριο του 2019 με την παραγωγή του plug-in υβριδικού Superb iV και του πλήρως ηλεκτρικού CITIGOe iV. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2020, η Τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία έκανε το μεγαλύτερο βήμα με το Enyaq iV – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group.

Skoda Enyaq iV

Το Enyaq iV διατίθεται με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, πέντε επίπεδα ισχύος και τρία μεγέθη μπαταρίας. Ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η αυτονομία του μοντέλου μπορεί να ξεπεράσει τα 520 χλμ. σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Με τη νέα στρατηγική NEXT LEVEL 2030, η Skoda θέτει φιλόδοξους στόχους όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πωλήσεις και την ηλεκτροκίνηση, με την εταιρεία να στοχεύει να είναι ανάμεσα στις 5 μάρκες αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη έως το 2030. Αυτό θα επιτευχθεί, μεταξύ άλλων, με ιδιαίτερα προσιτά οχήματα και ένα ισχυρό, ηλεκτροκίνητο χαρτοφυλάκιο μοντέλων.

Skoda Enyaq iV

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ