top icon
WRC

Επίσημο: Sordo και Solberg στο τρίτο Hyundai για το 2022

Η Hyundai Motorsport επιβεβαίωσε την τετράδα οδηγών της για το 2022, καθώς οι Dani Sordo και Oliver Solberg θα μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο, πλαισιώνοντας τους Thierry Neuville και Ott Tanak.

Λίγες στιγμές μετά από την επισημοποίηση της μετακίνησης του Craig Breen στην M-Sport Ford, η Hyundai Motorsport επισημοποίησε την τετράδα οδηγών της για το 2022.

H τακτική εναλλαγής οδηγών στο τρίτο εργοστασιακό αυτοκίνητο, που έχει βοηθήσει στην κατάκτηση δύο Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών, δεν αλλάζει, οπότε οι Thierry Neuville και Ott Tanak που θα οδηγούν τα υβριδικά Hyundai i20 Rally1 σε όλο το πρωτάθλημα, θα πλαισιωθούν από τους Dani Sordo και Oliver Solberg.

Sordo και Solberg στο τρίτο Hyundai i20 Rally1

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Hyundai Motorsport, η επιλογή του συνδυασμού των Sordo και Solberg στο τρίτο αυτοκίνητο, αποτελεί “ιδανική ανάμιξη εμπειρίας και νιάτων για την ένατη σεζόν” της ομάδας στο WRC .

Ο 38χρονος Dani Sordo αποτελεί μέλος της Hyundai Motorsport από το 2014 και είναι μαζί με τον Thierry Neuville, οι παλαιότεροι οδηγοί της ομάδας.

Ο Ισπανός είχε τερματίσει δεύτερος, πίσω από τον Βέλγο, στο Ράλλυ Γερμανίας 2014, όταν η πρώτη νίκη της Hyundai είχε συνοδευτεί με 1-2.

Dani Sordo Acropolis

Μέχρι σήμερα, ο Sordo έχει κατακτήσει δύο νίκες (Ράλλυ Σαρδηνίας 2019 και 2020) και έχει ανέβει 13 φορές στο βάθρο, με τη Hyundai.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Andrea Adamo, η εμπλοκή του Dani Sordo κατά τη νέα σεζόν θα είναι αυξημένη, αφού στους αγώνες που δε θα συμμετέχει, θα εργάζεται για την ομάδα στο πλαίσιο της περαιτέρω κατανόησης των νέων αυτοκινήτων.

Oliver Solberg Safari

Όσον αφορά στον Oliver Solberg, ο γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2003 Petter, αποτελεί αναντίρρητα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του WRC.

Ο Σουηδός οδηγός που συμπλήρωσε πρόσφατα τα 20 χρόνια, έχει συμμετάσχει σε 9 αγώνες με την Hyundai Motorsport φέτος, οδηγώντας τρία διαφορετικά αυτοκίνητα (i20 Coupe WRC, i20 R5 και i20 N Rally2).

Η επιλογή των αγώνων στους οποίους θα συμμετέχουν ο Sordo ή ο Solberg, θα ανακοινώνεται μεμονωμένα πριν από κάθε γύρο του WRC, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια από την Hyundai.

Δηλώσεις:

Dani Sordo

Dani Sordo

“Έχω πει πολλές φορές πως η Hyundai Motorsport είναι σαν οικογένεια για εμένα, οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος που συνεχίζω την καριέρα μου μαζί τους, στην νέα υβριδική εποχή του WRC.

“Συνεργαζόμαστε για πολλά χρόνια και έχουμε μοιραστεί σημαντικές στιγμές. Ανυπομονώ για ακόμη περισσότερες, καθώς προετοιμαζόμαστε για φρέσκιες προκλήσεις.

“Είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα καθώς αντιμετωπίζουμε τους νέους κανονισμούς, αλλά είμαστε τυχεροί που θα έχουμε μαζί μας σε αυτή την νέα περιπέτεια, ένα νέο ταλέντο όπως ο Oliver. Είμαι ενθουσιασμένος”.

Oliver Solberg 01

Oliver Solberg

“Να βρίσκομαι στο τρίτο αυτοκίνητο κάνοντας επιλεκτικούς αγώνες μαζί με τον Dani Sordo είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι πραγματικά ωραίο.

“Ακόμη, οι άλλοι μου team-mates, Thierry και Ott, είναι εξαιρετικοί άνθρωποι για να αποκτήσεις γνώσεις, αφού έχουν μεγάλη εμπειρία. Είμαι μόλις 20 ετών, οπότε είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου.

“Πραγματικά ανυπομονώ για αυτό και για να μάθω ποιους αγώνες θα κάνω. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ στη νέα εποχή των αυτοκινήτων Rally1. Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερα στιγμή να εμπλέκεσαι στο WRC”.

EKO Acropolis Rally Quotes - Andrea Adamo

Andrea Adamo

“Με ενθουσιασμό επιβεβαιώνουμε πως οι Dani και Oliver θα βρεθούν στο τρίτο αυτοκίνητο την επόμενη σεζόν, δίπλα στους Thierry και Ott.

“Νομίζουμε πως πρόκειται για τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ εμπειρίας και νιάτων, η ιδανική ανάμιξη στη νέα εποχή του WRC.

“O Dani δε θα οδηγεί απλά σε επιλεγμένο αριθμό αγώνων, αλλά θα εργάζεται μαζί μας και σε αγώνες όπου θα οδηγεί ο Oliver.

“Η προσέγγισή του στους αγώνες και η εκτενής του εμπειρία θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα, όταν η καμπύλη μάθησης των νέων κανονισμών θα είναι υψηλή.

“Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε νέο αίμα όπως ο Oliver, δίπλα στην εμπειρία που θα φέρουν τα υπάρχοντα πληρώματά μας. Αναμφίβολα έχουμε μια ισχυρή σύνθεση καθώς ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για την Hyundai Motorsport”.

Photos: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ