top icon
Eλληνικοί αγώνες

Συνάντηση στο ΑΣΜΑ

Στο κλίμα που ταιριάζει όταν ένα Σωματείο με ιστορία προσκαλεί τους αθλητές του για -έστω εκτός χρόνου- εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μαζί τους, εξελίχθηκε χθες, Δευτέρα βράδυ, η συνάντηση αθλητών με τα μέλη του ΔΣ.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, από ένα Σωματείο που συνήθως προλάβαινε τις εξελίξεις, ό,τι με άλλοθι τον Covid δε συνέβη για τη φετινή αγωνιστική χρονιά, που εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Οι αγωνιζόμενοι, προδομένοι από σωματεία και συνδέσμους, αφέθηκαν στο έλεος διοικούντων που αποφάσισαν ερήμην τους και εκτός του χρόνου που επιβάλλει η σύγχρονη επικοινωνία, και αντέδρασαν επιλέγοντας την αποχή.

Το ΑΣΜΑ, με έδρα στα σύνορα Λυκόβρυσης-Κηφισιάς, άνοιξε το χορό της εκ των υστέρων επικοινωνίας, ενώ φαίνεται πως ακολουθεί ο ΣΟΑΒΕ για τα μέλη του, την ώρα που στον ΣΟΑΑ εξετάζουν το γνήσιο της υπογραφής των 415 αθλητών που αντιδρούν. Σοφά συντονισμένοι από μια εξαιρετική πεντάδα συναθλητών τους, έχοντας επιλέξει την επιστροφή της αξιοπρέπειας μέσα από την ολέθρια σχέση μεταξύ των εμπλεκομένων, που πλέον χαρακτηρίζει τους ελληνικούς αγώνες…

ΑΣΜΑ

Ο σύγχρονος, ο σοβαρός τρόπος

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, αυθόρμητα και με τον ψυχισμό τους στα κόκκινα προσήλθαν στην οδό Αχαρνών, όπου βρίσκεται το καλαίσθητο κτίριο του Σωματείου, τα μέλη του-αθλητές. Της συζήτησης προηγήθηκε η κατάθεση στη Γραμματεία εξαιρετικά γραμμένης επιστολής που παραθέτουμε, με την υπογραφή σαράντα αθλητών σε κείμενο ουσίας, που αναφέρεται και σε γεγονότα. Σαφέστατα, διαβάσαμε και υπογράψαμε, με γεγονός πως εκφράζει και το momentum της αντιπαράθεσης.

Καταγραφή γεγονότων, λοιπόν, και σχόλια για αποφάσεις που δημιούργησαν απορίες και πικρία, αφού τα μέτρα που ελήφθησαν από την ΟΜΑΕ με τη σύμφωνη γνώμη και του ΑΣΜΑ, σε πρωτογενές επίπεδο ΕΠΑ και στη συνέχεια στη ΓΣ της Ομοσπονδίας, θίγουν, προσβάλλουν και κοστίζουν στους αγωνιζόμενους.

Όταν ουδείς φροντίζει ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της προβολής και την εξασφάλιση χορηγών που θα καλύπτουν μέρος των εξόδων, αθλητών και οργανωτών, ενώ θα ωφελούν ευρύτερα την Ομοσπονδία, η οποία παρακολουθεί την αποχή και τις εξελίξεις με άκαμπτο τρόπο, που δεν ταιριάζει σε πρώην αθλητές που τη διοικούν.

Όπως ήδη αναφέραμε, το κλίμα της συνάντησης ήταν πολιτισμένο, με μικρή, άνευ σημασίας εξαίρεση, ό,τι αρμόζει σε αγωνιζόμενους, ενώ τη σιωπή του αμήχανου ΔΣ έσπασε με τον τρόπο του ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής του Σωματείου, Μανώλης -Ρον- Χαλιβελάκης.

Μόνος του, όπως αναμενόταν, και δυστυχώς εντός τόπου αλλά εκτός χρόνου, και η ανταλλαγή απόψεων με εξαιρετικούς συνομιλητές θα πρέπει να σταλεί και σε άλλα σωματεία και συνδέσμους, για σεμινάρια επικοινωνίας. Τρόπος που δεν ταιριάζει στην ΟΜΑΕ του Μιχελακάκη και στον ΣΟΑΑ του Ηλιόπουλου.

Σεμινάρια όμως προ εορτής, στην ώρα τους, και με γεγονός πως τα μικρόφωνα θα λειτουργούν για όλους, χωρίς προσπάθεια αποκλεισμού, όπως στην περίπτωση της Μαρίας Νικολοπούλου και του Κώστα Ζωτιάδη. Οι δύο τους, πρώην μέλη του ΔΣ του Σωματείου, παραιτήθηκαν εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τον τρόπο συνεργασίας του ΑΣΜΑ με την ΟΜΑΕ …

ΑΣΜΑ

“Εκ του ασφαλούς και ξεπερασμένη η στάση Ρον

Θα σχολιάσετε, και συμφωνούμε, με γεγονός τη στροφή του ιδρυτή της Ομοσπονδίας, που με τη θέση του στην κρίση, στηρίζοντας τη διοίκηση των ΜιχελακάκηΨαράκου, με άλλοθι την ύπαρξη της ΟΜΑΕ, τραυματίζει βάναυσα τις ρίζες του.

Με τη γλώσσα στο μάγουλο

Διά ταύτα δεν προέκυψε, όπως ψήφισμα-απόφαση, που θα οδηγούσε την πρόεδρο του Σωματείου στην παραίτησή της από την ΕΠΑ, ως ασυμβίβαστου ρόλου που προκαλεί και φθείρει κάθε κουρασμένο στοιχείο εμπιστοσύνης.

Σε συνδυασμό και με την κατάθεση πρότασης στο ΔΣ της ΟΜΑΕ για την αναστολή των αποφάσεων που θίγουν τους αγωνιζόμενους, μέλη του ΑΣΜΑ, όπως την ασφάλεια, την προβολή και τους τεχνικούς κανονισμούς που διαφοροποιούνται κατά το δοκούν, άνευ διαβούλευσης και εκτός του χρόνου, που προδίδει ευγένεια και διάθεση συνεργασίας.

Σε πρώτο πρόσωπο

Παρατηρητής και απόψε, όπως σχολιάστηκε η κ. Χαλιβελάκη, αυτοδίδακτη professor στο «ακούω-βλέπω αλλού και δε σχολιάζω», ανακόλουθη σε σχέση με την αγωγή της, που συχνά έχουμε επικαλεστεί, βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει ύπουλα, τον απόντα υπογράφοντα. Με τον γνωστό τρόπο του αποτυχημένου παράγοντα, που παλεύει με τις ανασφάλειές του. Ό,τι εμπνέει έναν-δύο εναπομείναντες πιστούς της, ό,τι συνδέει την πολλάκις προδοσία με το ψέμα, σε συνδυασμό με τη γνωστή έκρηξη, δήθεν συναισθημάτων.

Για τη συνέχεια

Αποκλείεται όλο αυτό να μην αφήσει πληγές, ακόμα και όταν επιστρέψουν οι αγώνες στην κανονικότητά τους. Θέλει χρόνο η αλλαγή προσώπων με μότο το «τόπο στα νιάτα». Οι νέοι είναι και αλλιώς και ωραίοι, με το παραμύθι της εμπειρίας να έχει μπει στον θλιβερό του επίλογο._ Σ. Χ.

Στο επισυναπτόμενο pdf θα βρείτε την επιστολή των αθλητών του ΑΣΜΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • ΑΣΜΑ
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ