top icon
Αγώνες

Extreme E: Στην ομάδα του Nico Rosberg ο Johan Kristoffersson

O 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross Johan Kristoffersson, θα αποτελέσει οδηγό της RXR, ομάδας του Nico Rosberg, κατά την πρώτη σεζόν του Extreme E το 2021.

Οι ανακοινώσεις για τις συνθέσεις των ομάδων που θα συμμετάσχουν από το 2021 στο Extreme E, θεσμό με αμιγώς ηλεκτρικά SUV που περιλαμβάνει αγώνες σε μέρη που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή, συνεχίζονται. Μετά από την αμιγώς ισπανική ομάδα της οποίας θα ηγείται ο Carlos Sainz, ήρθε η σειρά της ομάδας του Nico Rosberg (συνέντευξή του στους 4ΤΡΟΧΟΥΣ μπορείτε να διαβάσετε εδώ) να αποκαλύψει το όνομα του άνδρα οδηγού της.

Ο λόγος για τον 32χρονο Σουηδό Johan Kristoffersson, 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Rallycross με την Volkswagen κατά το παρελθόν, ο οποίος μετά από τον Sainz και τον Mattias Ekstrom (συνέντευξή του στους 4Τροχούς μπορείτε να διαβάσετε εδώ), γίνεται ο τρίτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεσμού της FIA, που θα αγωνιστεί στο Extreme E.

rxr

Ο Kristoffersson, θεωρείται ως ο καλύτερος οδηγός Rallycross στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και οι διακρίσεις του, το επιβεβαιώνουν, αφού πέραν των 3 τίτλων (2017, 2018, 2020), έχει κατακτήσει 24 νίκες σε 6 σεζόν. Εκτός από το Rallycross, ο Kristoffersson έχει επιδείξει την ταχύτητά του τόσο σε αγώνες ράλλυ, όσο και πίστας, στο πλαίσιο των οποίων έχει κατακτήσει τίτλους στα Swedish Touring Car Championship και Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Ο Johan Kristoffersson δήλωσε: “Είμαι απίστευτα υπερήφανος που θα γίνω μέρος της Rosberg Xtreme Racing. Το Extreme E αποτελεί έναν νέο θεσμό και πρόκληση, που θα βρεθεί σε εκπληκτικές τοποθεσίες, βοηθώντας στην προαγωγή ενός σημαντικού μηνύματος, οπότε είναι συναρπαστικό να είμαι μέλος του. Ως οδηγός, θέλεις πάντοτε να περιβάλλεσαι από νικητές, οπότε η ομάδα του Nico, είναι αφοσιωμένη στις νίκες. Έχουμε πολλή προετοιμασία να κάνουμε πριν από την έναρξη της σεζόν τον Μάρτιο του 2021, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για να ξεκινήσω”.

RXR

Ο Nico Rosberg δήλωσε: “Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε τον Johan στην οικογένεια της RXR. Ως πρώην οδηγός και τώρα ιδρυτής ομάδας, τρέφω μεγάλο σεβασμό για όσα έχει καταφέρει ο Johan στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ανυπομονώ να αποτελέσουμε μέρος του επόμενου κεφαλαίου. Στο πρόσωπο του Johan, έχουμε έναν από τους καλύτερους οδηγούς off-road στον κόσμο, ο οποίος προσθέτει στην ομάδα μας το πάθος για τους αγώνες και την δέσμευση προς την καθοδήγηση θετικής κοινωνικής αλλαγής”.

RXR

Ο Alejandro Agag, CEO και Ιδρυτής του Extreme E, είπε: “Ο Johan Kristoffersson αποτελεί μια απίστευτη προσθήκη στη σύνθεση οδηγών του Extreme E. Πρόσφατα κατέκτησε τον τρίτο του Παγκόσμιο τίτλο Rallycross και έχει φανταστική ιστορία σε ποικίλα μηχανοκίνητα σπορ, οπότε είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ ανταγωνιστικός και στο Extreme E. Ανυπομονώ να τον δω να οδηγεί το Odyssey 21 στο επίσημο τεστ του Extreme E, τον Δεκέμβριο”.

Στο πλαίσιο προώθησης της ισότητας φύλων, κάθε ομάδα υποχρεούται να διαθέτει έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγό, οπότε μετά από την ανακοίνωση συνεργασίας με τον Johan Kristoffersson, αναμένουμε και το όνομα της γυναίκας οδηγού που θα ενταχθεί στην Rosberg Xtreme Racing. Υπενθυμίζουμε, ότι το πρώτο X Prix στην ιστορία του Xtreme E, θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία στις 20-21 Μαρτίου.

Photo Credits: Rosberg Xtreme Racing

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ