top icon
Αγώνες

Άγγελος Ζήβας: Ο Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ

Το ελληνικό motorsport κινείται και τυπικά σε ρυθμούς εκλογών, αφού ορίστηκε επίσημα η σύνθεση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ. Στη θέση του Προέδρου βρίσκεται ο Άγγελος Ζήβας, η ενασχόληση του οποίου με τα κοινά του σπορ δεν αποτελεί νέο.

Με τις εκλογές στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) να πλησιάζουν, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχει αναλάβει να οδηγήσει το σπορ στην επόμενη μέρα. Στη θέση του Προέδρου της 9μελούς επιτροπής, ορίστηκε ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής, ο Άγγελος Ζήβας.

Για να διαβάσετε τη σύνθεση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ, μπορείτε να πατήσετε εδώ

Ο “ψηλός” των ελληνικών αγώνων, έχει υπηρετήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό από αρκετά πόστα και για πολλές δεκαετίες. Η αρχή έγινε το 1979, όταν σε ηλικία 15 ετών έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε αγώνα καρτ, ενώ 5 χρόνια αργότερα μεταπήδησε στα αυτοκίνητα, συμμετέχοντας στο ασφάλτινο Ράλλυ Αττικό, με Mini Cooper. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του -μέχρι την επόμενη,- υπήρξε η κατάκτηση του Toyota Starlet Cup, θεσμού από τον οποίο ξεπήδησαν σημαντικοί οδηγοί, το 1997. Αυτή η επιτυχία τον εκτόξευσε στο όνειρο, καθώς το 1998 αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ως επίσημος οδηγός της Toyota Ελλάς, με μια ολοκαίνουργια Toyota Corolla WRC και συνοδηγό τον Στέλιο Φάκαλη.

Angelos Zivas

Η αγάπη του για τους αγώνες ήταν σφαιρική, οπότε ο Άγγελος Ζήβας δεν περιορίστηκε στην, ομολογουμένως ταχύτατη, οδήγησή του. Υπήρξε εκ των εκπαιδευτών και εκλεκτόρων του “Γίνε Πρωταθλητής”, θεσμού που διοργάνωσε το περιοδικό μας με την υποστήριξη Toyota Ελλάς και από τον οποίο ξεπήδησαν σημαντικά ταλέντα.

Πέραν αυτού όμως, υπήρξε εκπαιδευτής και στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης “4Τ Safetrack”, σε μια περίοδο την οποία ο ίδιος ακόμη θυμάται με αγάπη και νοσταλγία: “Η ενασχόλησή μου τότε με το Safetrack, μου έδωσε και συνεχίζει να μου δίνει μεγάλη χαρά. Ήθελα να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, στον απλό κόσμο. Μέσω της σχολής, αυτό έγινε πραγματικότητα και νιώθω πολύ όμορφα για τη συμμετοχή μου σε αυτό το εγχείρημα.

Όσο “άγριος” και “δυναμικός” είναι όταν οδηγεί αγωνιστικά αυτοκίνητα, τόσο ευγενής, πράος και συμπαθής είναι εκτός αυτών. Θέλοντας να προσφέρει συνολικά στο σπορ, το 2005 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ). Τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε έπαιξαν το ρόλο τους, ώστε ο Άγγελος Ζήβας να λογίζεται ως άνθρωπος κοινής αποδοχής, με αποτέλεσμα την εκλογή του. Από τότε, η εμπλοκή του με τους αγώνες είναι ποικιλόμορφη, αφού συνδυάζει τη συμμετοχή στα αγαπημένα του ράλλυ, με ενασχόληση με τα κοινά του σπορ.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο παρόν, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τον κομβικό ρόλο του Προέδρου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ. Στόχος του, όπως μας ξεκαθάρισε, είναι να οδηγήσει το σώμα σε νόμιμες εκλογές και κατά συνέπεια, τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό στην επόμενη ημέρα.

Δε σκοπεύω να διοικήσω, παρά μόνο να οδηγήσω το σώμα σε νόμιμες εκλογές,” μας είπε ο Άγγελος Ζήβας. “Δε θα κάνω τίποτα, πέραν του να οδηγήσω το σπορ στην επόμενη ημέρα. Στόχος μας είναι να μη βουλιάξει αυτό που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής. Η πρόσφατη εξέλιξη με την αναγνώριση της Ο.Μ.Α.Ε. ως μέλος της FIA και ASN της Ελλάδας συνιστά τεράστια επιτυχία, που ανοίγει καλές προοπτικές για τη συνέχεια.

Η διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας είναι φανερή σε κάθε κουβέντα του Άγγελου Ζήβα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δε σχεδιάζει να εμπλακεί με τη διοίκηση του σπορ μέσω της Ομοσπονδίας: “Μακάρι όσοι αποφασίσουν να εμπλακούν να βάλουν στην άκρη το “εγώ” και να εργαστούν με κοινό στόχο τη βελτίωση των αγώνων. Προσωπικά δε σκοπεύω να εμπλακώ, αφού μου αρέσει περισσότερο να εμπλέκομαι με το τιμόνι.

Κλείνοντας στη συνομιλία μας μαζί του, ο Άγγελος Ζήβας μας έδωσε και την είδηση, καθώς μπορεί να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ωστόσο ως πιο πιθανό σενάριο φαντάζει οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΟΜΑΕ να οριστούν για τις 17-18 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, η ομαλή μετάβαση βρίσκεται σε καλά χέρια… _Ν.Δ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ