09 Ιαν 2018

Dakar 2018: Μετά την 4η ειδική διαδρομή

Με τους δύο οδηγούς της Toyota να αντιμετωπίζουν προβλήματα και τον Cyril Despres να τίθεται εκτός μάχης, ο Sebastien Loeb ήταν αυτός που έδωσε το ρυθμό σήμερα στην ειδική διαδρομή San Juan de Marcona, εμπρός από τους Carlos Sainz και Stephan Peterhansel. 

Sebastien Loeb

Η σημερινή τέταρτη μέρα του 40ου Dakar Rally χαρακτηρίστηκε από πολλές ανατροπές στην προσωρινή κατάταξη, αλλά και από προβλήματα που αντιμετώπισαν τόσο στα 395 χιλιόμετρα της συνολικής διαδρομής, όσο και στα 281 της χρονομετρημένης δοκιμασίας «San Juan de Marcona», στην οποία και διαγωνίστηκαν σήμερα ανά τετράδες, όλα τα πληρώματα στην κατηγορία των αυτοκινήτων. Μετά την αναγκαστική ημίωρη καθυστέρηση νωρίς το πρωί εξαιτίας της έντονης ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, τον τόνο, ή τον ρυθμό, αν προτιμάτε, έδωσαν σήμερα τα δύο 3008 Maxi των Peterhansel και Loeb, με τους δύο Γάλλους να εναλλάσσονται για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην κορυφή μετά και την άτυχη στιγμή (βλ. σπασμένος πίσω τροχός ύστερα από επαφή με βράχο) που έθεσε εκτός μάχης στο 184ο χλμ. της σημερινής ειδικής τον ομόσταβλό τους, Cyril Despres, με το τρίτο αυτοκίνητο της Peugeot Total.

Τελικά, ύστερα από το σημερινό μαραθώνιο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε αμμώδεις και πετρώδεις επιφάνειες σε ποσοστό 57% και 23% αντίστοιχα, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Loeb, ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο -για πρώτη φορά στο φετινό αγώνα και για 10η στο Dakar- με διαφορά 1 λεπτού και 35 δλ. από τον Carlos Sainz, που ανέκαμψε εντυπωσιακά στο δεύτερο μισό της ειδικής. Παρά το γεγονός ότι διατηρούσε την πρωτιά για αρκετά χιλιόμετρα σήμερα, ο Stephane Peterhansel ολοκλήρωσε τη μέρα στην τρίτη θέση κόβοντας αισθητά το ρυθμό του στα τελευταία χιλιόμετρα της ειδικής, για άγνωστο προς το παρόν λόγο. Ωστόσο, ο 13 φορές νικητής του Dakar Rally παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης του αγώνα, με διαφορά σχεδόν 7 λεπτών από τον Αλσατό ομόσταβλό του, ενώ 6 λεπτά πιο πίσω βρίσκεται πλέον ο Carlos Sainz.

Με τη βρετανική Mini να βρίσκεται και τυπικά εκτός μάχης και τον Ισπανό Nani Roma, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και στο λαιμό ύστερα από ανατροπή του οχήματος του στο τέλος της ε.δ. 3, να έχει ήδη εγκαταλείψει, η σημερινή ημέρα απεδείχθη απογοητευτική και για τα πληρώματα της Toyota Gazοo Racing, μιας και οι δύο πρωτοκλασάτοι οδηγοί της, οι Nassaer Al Attiyah και Giniel de Villiers, βρέθηκαν ακινητοποιημένοι στο 226ο χλμ. αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το τετρακίνητο Hilux τους. Έτσι, ο οδηγός από το Κατάρ, ολοκληρώνοντας τη μέρα από την 11η θέση, βρίσκεται πλέον 4ος στη γενική κατάταξη, σχεδόν 59 λεπτά μακριά από την κορυφή και ο νοτιοαφρικανός, από την 17η θέση σήμερα, 8ος απέχοντας με τη σειρά του 1 ώρα και 21 λεπτά από τον πρωτοπόρο._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Carlos Sainz
  • Nasser Al-Attiyah
  • Sebastien Loeb
  • Stephane Peterhansel
Ετικέτες: