Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Dakar: Περιορισμός στην είσοδο ταξιδιωτών στη Σαουδική Αραβία - προσπάθειες να μην επηρεαστεί ο αγώνας

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τον περιορισμό της εισόδου ταξιδιωτών στη χώρα κατά τις αρχές του νέου έτους, όμως οι διοργανωτές του Dakar προσπαθούν να μην επηρεαστεί ο αγώνας, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το DirtFish, η απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα από την Amaury Sport Organization (ASO), που διοργανώνει το Dakar, αναμένονται το νωρίτερο την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση της κυβέρνησης στη Σαουδική Αραβία, για περιορισμό της εισόδους ταξιδιωτών στη χώρα στις αρχές του νέου έτους, θέτει θεωρητικά σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Dakar. Με βάση τα νέα δεδομένα, υπάρχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα από στεριά και λιμάνια, ενώ και οι πτήσεις θα απαγορευτούν, εκτός από εξαιρέσεις, για τις επόμενες 7 ημέρες.

Dakar

Αν οι εξελίξεις με τα κρούσματα πανδημίας στη χώρα, που μετρά σχεδόν 6000 θύματα από τον κορονοϊό, δεν σημάνουν βελτίωση της κατάστασης, πιθανολογείται πως θα υπάρξει απαγόρευση για επιπλέον 7 ημέρες, γεγονός που θα δυσκολέψει περαιτέρω την κατάσταση. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Αν ισχύσουν τα παραπάνω, ο μόνος τρόπος να βρεθούν οι αγωνιζόμενοι στη Σαουδική Αραβία θα είναι με ιδιωτικά τζετ, που πέραν των υπολοίπων ,θα εκτοξεύσει το κόστος. Σαφώς, ένας αγώνας όπως το Dakar μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση και σε αυτό το πλαίσιο, η Οργανωτική Επιτροπή κάνει ενέργειες, ώστε ο κορυφαίος αγώνας αντοχής να μην ακυρωθεί, λίγες ημέρες πριν την έναρξή του.

Υπενθυμίζουμε, πως το Dakar που προγραμματίζεται για τις 3-15 Ιανουαρίου, προσελκύει τη συμμετοχή εργοστασίων σε αυτοκίνητα, φορτηγά και μηχανές, οπότε πιθανή ακύρωσή του λίγες ημέρες πριν από την εκκίνηση, θα συνεπάγεται εκτός του κύρους, και σοβαρό οικονομικό πλήγμα για τις ομάδες.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου