01 Αυγ 2017

Democritus Racing Team: 1η συμμετοχή σαν ομάδα στην Ιταλία!

Μετά από προετοιμασία κάποιων μηνών, η ομάδα κατάφερε να κάνει την πρώτη συμμετοχή της, στο διεθνή διαγωνισμό Formula SAE και συγκεκριμένα στο Varano της Ιταλίας, στις 19 - 24 Ιουλίου! 

Democritus Racing Team

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, έλαβαν μέρος συνολικά 73 ομάδες από όλο τον κόσμο και με δεδομένο ότι το μονοθέσιο της Democritus Racing Team δεν είναι έτοιμο, τα μέλη της είχαν επιλέξει να διαγωνιστούν στην Class 3, στα στατικά αγωνίσματα δηλαδή, όπως παρουσίαση του business plan, όπου έλαβαν τη 2η θέση, την ανάλυση του κόστους και την παρουσίαση των σχεδίων, όπου και στα δύο αυτά κατέκτησαν την 8η θέση, ενώ μία θέση πιο πάνω, στην 7η, τερμάτισαν στην γενική κατάταξη της κατηγορίας τους.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό για την ομάδα, για την οποία είχατε διαβάσει πρώτη φορά εδώ, ήταν η επικοινωνία με τους κριτές της διοργάνωσης, με τα μέλη της να αποκομίζουν κατευθυντήριες γραμμές και πολύτιμες συμβουλές για την επομένη συμμετοχή τους -με το μονοθέσιο αυτή την φορά- και με στόχο να μην επαναληφθούν τα λάθη αυτής της συμμετοχής.

Democritus Racing Team

Πέρα από την επικοινωνία με τους διοργανωτές όμως, δημιούργησαν σημαντικές επαφές με γνωστές ομάδες του εξωτερικού αλλά και ελληνικές, ανταλλάσσοντας ιδέες και θεωρίες γύρω από την έννοια της ομάδας ενώ μέσα από την εξιστόρηση εμπειριών και πολύτιμων συζητήσεων βοηθήθηκαν εξαιρετικά, σαν καινούρια ομάδα, κάτι το οποίο θα τους θα τους χρησιμεύσει πολύ στα επόμενα βήματά τους.

Για φέτος, ήταν ο μοναδικός διαγωνισμός που επέλεξαν να συμμετάσχουν ώστε να μην επιβαρυνθεί η ομάδα και ξεφύγουν από τον βασικό τους στόχο που είναι η κατασκευή του μονοθεσίου μέσα στο 2018!

Καλό καλοκαίρι Democritus Racing Team. Αναμένουμε με αγωνία το μονοθέσιό σας!_Μ. Σαλ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Democritus Racing Team
  • Democritus Racing Team
  • Democritus Racing Team