Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Διπλή ελληνική συμμετοχή στην Ιταλία

Η αυλαία της σεζόν στην Ιταλία πέφτει στις 21-22 Δεκεμβρίου με το Prealpi Master Show, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Πάνος Ισμαήλος-Χρήστος Μπακλώρης και Αλέξανδρος Μουρίκης-Χρήστος Κουζιώνης.

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα κλείνει η αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με το Prealpi Master Show να αποτελεί ένα από τα κλασικά ετήσια ραντεβού πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς. Επίκεντρο είναι η Sernaglia della Battaglia, που βρίσκεται στην περιοχή του Treviso. Το Prealpi Master Show περιλαμβάνει ουσιαστικά μία ειδική διαδρομή, η οποία διεξάγεται 4 φορές.

Το “ορεκτικό” θα σερβιριστεί το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου με την ειδική διαδρομή Trofeo Casagrande μήκους 6,3 χιλιομέτρων. Η συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος της διαδρομής Master Show, μήκους 9,18 χιλιομέτρων, που θα πραγματοποιηθεί 3 φορές, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί, πως το οδόστρωμά της είναι μικτό, καθώς περιλαμβάνει χωμάτινα και ασφάλτινα κομμάτια σε πεδιάδα και αμπέλια. Επιπλέον, υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο σημείο μέσα σε λατομείο, που θυμίζει υπερειδική και προσφέρει εύκολη πρόσβαση για τους θεατές.

Στον αγώνα-γιορτή που συγκέντρωσε 172 (!) συμμετοχές, θα λάβουν μέρος και δύο ελληνικά πληρώματα. Οι Πάνος Ισμαήλος-Χρήστος Μπακλώρης, θα μοιραστούν για πρώτη φορά ένα Hyundai i20 R5, το οποίο προετοιμάζει η Hyundai Motorsport Italia. Ο νεαρός οδηγός θα κάνει ένα μεγάλο οδηγικό βήμα με στόχο την ευχαρίστηση, καθώς και την περαιτέρω εκμάθηση, χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Παράλληλα, το ελληνικό πλήρωμα θα αντιμετωπίσει έντονο συναγωνισμό, αφού στον αγώνα συμμετέχουν 44 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5!

Panos Ismailos

Τη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο αγώνα την είχαμε σκεφτεί από την αρχή της χρονιάς και είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες,δήλωσε ο Πάνος Ισμαήλος. “Είχαμε διαλέξει το αυτοκίνητο με το οποίο θέλαμε να συμμετάσχουμε, οπότε η ομάδα (HMI Hyundai Motorsport Italia) ήταν προσωπική μου επιλογή, καθώς είναι η καλύτερη που διαθέτει Hyundai. Μέχρι στιγμής έχουμε οδηγήσει το i20 R5 μόνο με ασφάλτινο setup, για 10 χιλιόμετρα. Στο χώμα, θα το οδηγήσουμε για πρώτη φορά αύριο, στο επίσημο shakedown του αγώνα. Η αίσθηση που σου δίνει το αυτοκίνητο είναι φανταστική και γρήγορα αισθάνεσαι άνετα με το χειρισμό του. Στην ουσία, η συμμετοχή μας εδώ είναι μια πρώτη γνωριμία με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και την ομάδα, καθώς σκεφτόμαστε να συμμετάσχουμε του χρόνου με αυτό το συνδυασμό, σε περισσότερους αγώνες!  Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου και να αυξάνουμε το ρυθμό μας σε κάθε ειδική διαδρομή.

Πέραν των Ισμαήλου-Μπακλώρη, στο Prealpi Master Show θα λάβουν μέρος και οι Αλέξανδρος Μουρίκης-Χρήστος Κουζιώνης. Το πλήρωμα από την Κόρινθο, θα μοιραστεί ένα Peugeot 106 1.3 που προετοιμάζει η ιταλική World Motors, στο πλαίσιο της κλάσης Ε5.

Πάντα μου άρεσαν οι αγώνες με αρκετές συμμετοχές και συναγωνισμό, έστω και αν συμμετέχουμε στο πλαίσιο κάποιας από τις μικρές κατηγορίες, δήλωσε ο Αλέξανδρος Μουρίκης. “Το Prealpi Master Show είναι ένας αγώνας καλά οργανωμένος, με μεγάλη απήχηση και εξαιρετική ενημέρωση. Όσον αφορά στην επιλογή του αυτοκινήτου, ο βασικός παράγοντας ήταν το όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η ομάδα με την οποία θα συμμετάσχουμε έχει εμπειρία τόσο από αγώνες στην Ιταλία, όσο και από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.” 

Ενδεικτικό του status που έχει ο αγώνας, είναι το γεγονός ότι σε ρόλο πλοηγού θα βρεθεί και ο Jari Matti Latvala, με την προσωπική του Toyota Celica  ST 165.

Περισσότερες πληροφορίες για το Prealpi Master Show, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου