Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Formula E: Mercedes και Porsche παρουσίασαν τα μονοθέσιά τους για την 6η σεζόν

Η Mercedes και η Porsche παρουσίασαν χθες και σήμερα τα μονοθέσιά τους για την 6η σεζόν του πρωταθλήματος της Formula E.

Οι δύο γερμανικές εταιρείες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη Formula E την 6η σεζόν, στα τέλη του 2019, και με αφορμή την 89η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Mercedes παρουσίασε ένα ‘teaser livery’ του μονοθέσιού, με τον κωδικό ‘Silver Arrow 01’.

Ο επικεφαλήςτης Mercedes Motorsport, Toto Wolff, δήλωσε σχετικά:

«Η Formula E θα είναι ένα καινούριο πεδίο για εμάς. Αλλά ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, και να δείξουμε την απόδοση που έχει η ηλεκτροκίνηση στο motorsportκαι να δώσουμε μία ώθηση στο EQ brand μας.»

Πρώτο shakedown για την Porsche

Παράλληλα, η Porsche έκανε το πρώτο roll-out στο δικό της μονοθέσιο, που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «έγινε χωρίς προβλήματα».

Ο Neel Jani, ένας εκ των δύο οδηγών της εταιρείας τους Zuffenhausen για τη Formula E, οδήγησε στην πίστα δοκιμών των Γερμανών στο Weissach, και σχολίασε:

«Είμαι πολύ περήφανος που οδήγησα εγώ για πρώτη φορά το δικό μας μονοθέσιο Formula E. Αυτό το γεγονός δεν με τιμά μόνο, αλλά είναι και κάτι το συναρπαστικό.

«Ανοίγουμε νέο δρόμο. Ήταν μία φανταστική εμπειρία για μένα. Όλοι στην ομάδα το νιώθουν: το project ανεβαίνει συνεχώς τώρα.

«Δεν πιέσαμε στο όριο, αλλά το powertrain και το μονοθέσιο μου έκαναν καλή εντύπωση συνολικά. Ανυπομονώ να γυρίσω στις δοκιμές.»

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως, όλες οι ομάδες προμηθεύονται σασί από την Spark, αλλά το σύστημα μετάδοσης είναι κάτι που δύνανται να κατασκευάσουν μόνες τους._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου