Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Formula Ε της Nissan e.dams στην πίστα των δοκιμών

Η Nissan ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για την έκτη σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E, με τους οδηγούς της Nissan e.dams Sebastien Buemi και Oliver Rowland να δοκιμάζουν τα μονοθέσια τους στο Circuit Ricardo Tormo.

Η ομάδα της Nissan e.dams θα διεξάγει συνολικά τρεις ημέρες δοκιμών στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην νέα σεζόν του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος.

Σχετικάς με τις πρώτες δοκιμές της Nissan e.dams, o Mike Carcamo, διευθυντής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan σε παγκόσιο επίπεδο, δήλωσε:

«Η πρώτη ημέρα δοκιμών στη Βαλένθια, ενόψει της έκτης σεζόν, ήταν πολύ θετική για εμάς. Μπορώ να θυμηθώ πριν από ένα χρόνο τη νευρικότητα και το άγχος που είχαμε στους πρώτους γύρους, αλλά έχοντας διανύσει έναν ολόκληρο χρόνο από τότε, η ομάδα έχει πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση.

«Αυτό το είδαμε σε πλήρη ανάπτυξη από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ήμασταν σε θέση να κάνουμε πολλή δουλειά και να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου.

«Νομίζω ότι και οι δύο οδηγοί επέστρεψαν με πραγματικά θετικά σχόλια σχετικά με την εξέλιξη του κινητήρα. Καθώς όλοι γνωρίζουν, δουλέψαμε με πολύ ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για να έχουμε το κινητήριο σύνολο πανέτοιμο για την έκτη σεζόν.

«Θέλαμε να διασφαλίσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, που ήταν ο περισσότερος δυνατός χρόνος για την ανάπτυξη του κινητήριου συνόλου. Η  ομάδα μας ήταν σε θέση να  δουλέψει αποτελεσματικά, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα, τόσο στην ταχύτητα όσο και στην κατανάλωση ενέργειας.»

Ως η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει στη Formula E, η Nissan αξιοποιεί συνεχώς την αποδεδειγμένη της εμπειρία και πρωτοκαθεδρία, σε παγκόσμια κλίμακα, στην κατηγορία των  ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει πάνω από 430.000 Nissan Leaf, από τη έναρξη διάθεσής του μοντέλου, το 2010.

Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου