top icon
Διεθνείς αγώνες

Η M-Sport στρέφει το βλέμμα (και) στο Dakar

Η M-Sport ανακοίνωσε τη συμφωνία με την νοτιοαφρικανική Neil Woolridge Motorsport, για μελλοντική συμμετοχή στο Dakar με Ford Ranger.

Μια νέα συνεργασία ξεκινά για την M-Sport, η οποία στοχεύει να εμπλακεί και στο Dakar, σε συνεργασία με την Neil Woolridge Motorsport (NWM), γνωστό κατασκευαστή οχημάτων Rally Raid με βάση τη Νότιο Αφρική.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία 25 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, η μάρκα του αυτοκινήτου δε θα αλλάξει, αφού η M-Sport θα στεγάζει το στρατηγείο και θα γίνει παγκόσμιος διανομέας των Ford Ranger T1+, που κατασκευάζει η Neil Woolridge Motorsport.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των M-Sport και NWM, αυτή τη συνεργασία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής συμμετοχής που θα διεκδικεί τη νίκη στο Dakar.

Οι δηλώσεις από πλευράς M-Sport και NWM

Προφανώς, η έναρξη μιας συνεργασίας απέχει πολύ από την θεμελίωση  πρωταγωνιστικού ρόλου στα rally raid και ειδικά στο Dakar.

M-Sport Ford Ranger T1+ Dakar 04

Βασική παράμετρος, είναι η δημιουργία της σωστής υποδομής και σε αυτό το πλαίσιο, τα πρώτα βήματα στη συνεργασία των δύο πλευρών, αφορούν στην δημιουργία ενός προγράμματος υποστήριξης πελατών στη βάση της M-Sport  που βρίσκεται στην Cumbria της Μεγάλης Βρετανίας.

Πέραν αυτού όμως, η M-Sport θα συνεργαστεί με την NWM και αναφορικά με την εξέλιξη του Ford Ranger T1+ προηγούμενης γενιάς που έχει εξελίξει η νοτιοαφρικανική εταιρεία. Η συγκεκριμένη διαδικασία περιλαμβάνει δοκιμές και συλλογή δεδομένων από πελατειακά προγράμματα.

Το πρώτο Ford Ranger T1+ της Neil Woolridge Motorsport αναμένεται στην Ευρώπη κατά τα τέλη Μαΐου.

M-Sport Ford Ranger T1+ Dakar 01

“Εγώ και ο Matthew πήγαμε πρόσφατα στη Νότια Αφρική για να συναντήσουμε τον Neil Woolridge και τους γιους του και να συζητήσουμε για το Ford Ranger T1+”, δήλωσε ο ιθύνων νους της M-Sport, Malcolm Wilson. “Είναι μια σημαντική και συναρπαστική προοπτική για μένα, αφού μετά από σχεδόν 45 χρόνια στα ράλλυ, το Dakar πάντα μου προκαλούσε το ενδιαφέρον.

“Είναι μια μορφή αγώνων που δεν υποτιμώ και γνωρίζω ότι απαιτεί χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Η M-Sport και η NWM έχουν κοινό όραμα, πιστεύουμε ότι οι αντίστοιχες μονάδες μας αλληλοσυμπληρώνονται με τρόπο που θα δημιουργήσει μια ασυναγώνιστη μονάδα rally raid.

M-Sport Ford Ranger T1+ Dakar 06

“Το NWM Ranger έχει σίγουρα δυνατότητες, είναι χτισμένο σε πολύ στέρεες βάσεις, ο Matthew δοκίμασε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας και η εμπειρία του ήταν πολύ θετική.

“Δεν είμαι από αυτούς που αποφεύγουν τις προκλήσεις, είναι αυτό που αγαπώ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δεν είναι μυστικό ότι έχουμε αρκετή δουλειά για να διεκδικήσουμε το διάσημο Dakar. Τούτου λεχθέντος, είμαι βέβαιος ότι η M-Sport και η NWM διαθέτουν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία για να ωθήσουν το Ford Ranger T1+ σε νέα ύψη”.

M-Sport Ford Ranger T1+ Dakar 06

Ο Διευθυντής και Οδηγών Δοκιμών της M-Sport, Matthew Wilson, πρόσθεσε: “Δεν έχω προγενέστερη εμπειρία οδήγησης οχήματος Τ1+, αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν πολύ καλή, πράγμα πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε μια καλή βάση για να συνεχίσουμε.

” Πιστεύουμε ότι από τη συνεργασία, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης του οχήματος με τον Neil και την ομάδα του. Κατά βάση, μας ενθαρρύνει η ισχυρή βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένο το αυτοκίνητο και ήταν σπουδαίο για εμάς να αποκτήσουμε μια πραγματική αίσθηση για το πώς είναι το αυτοκίνητο.

“Είναι η αρχή μιας πολύ νέας εποχής για την M-Sport, από την οποία είμαστε ενθουσιασμένοι να μάθουμε και να δούμε τι μπορούν να προσφέρουν οι γνώσεις μας στον κύκλο εξέλιξης”.

M-Sport Ford Ranger T1+ Dakar 02

Τέλος, ο Neil Woolridge, ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας, ανέφερε: “Αυτή είναι μια στιγμή-ορόσημο για την NWM και μια στιγμή υπερηφάνειας για εμένα προσωπικά.

“Πάντα θαύμαζα τον Malcolm από μακριά και η M-Sport είναι μια ομάδα με την οποία πάντα ήθελα να συνεργαστώ για διάφορους λόγους. Το Ranger T1+ είναι ένα όχημα που ανυπομονούμε να αναπτύξουμε και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή σειρά πελατών με αυτό, κάτι που η M-Sport έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει και να ενισχύσει.

M-Sport Ford Ranger T1+ Dakar 03

“Το Ranger T1+ βασίζεται στα αξιόπιστα και καλά δοκιμασμένα θεμέλια του Ranger προηγούμενης γενιάς και ως εκ τούτου, τοποθετεί το νέο μας όχημα σε ένα εξαιρετικό αρχικό επίπεδο επιδόσεων σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Κατά συνέπεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Πρωτάθλημα Rally Raid της Νότιας Αφρικής ως πεδίο δοκιμών απευθείας έναντι των ανταγωνιστών μας, γεγονός που μας δίνει την αυτοπεποίθηση να μεταφέρουμε το όχημά μας στην παγκόσμια σκηνή.

 “Ήταν υπέροχο να καλωσορίσουμε τον Malcolm και τον Matthew στα κεντρικά μας γραφεία, καθώς και να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να δουν το Ranger T1+ σε δράση. Ο Matthew έθεσε ορισμένες ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις εξέλιξηςς, οι οποίες έχουν ήδη υπογραμμίσει τη σημασία της τεχνογνωσίας που φέρνουμε μαζί μας με τη συνεργασία μας με την M-Sport”.

Photos: M-Sport Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ