09 Μαρ 2019

Πρώτες δοκιμές για τη νέα Toyota Corolla BTCC

Η αγωνιστική έκδοση της νέας Corolla με την οποία η Toyota Μ. Βρετανίας θα συμμετάσχει φέτος στο BTCC πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμές της σε πραγματικές συνθήκες.

Toyota Corolla BTCC

Η Toyota M. Βρετανίας θα δώσει το «παρών» στο φετινό Kwik Fit British Touring Car Championship με άρμα τη νέα γενιά Corolla που παρουσιάστηκε και επίσημα πρόσφατα. «Συνοδοιπόρος» στην όλη προσπάθεια θα είναι η ομάδα Speedworks Motorsport, η οποία πέρσι είχε αναλάβει τη φροντίδα της αντίστοιχης αγωνιστικής εκδοχής του γνωστού μας Avensis. Στο πηδάλιο του αυτοκινήτου θα βρίσκεται ο 25χρονος οδηγός, Tom Ingram, ο οποίος έχει κατακτήσει με το ιαπωνικό σεντάν δύο φορές τον τίτλο ομάδων αλλά και οδηγών κατηγορία των Independent Class το 2017 και 2018.

Μπορεί οι κορυφαίες εκδόσεις της «πολιτικής» Toyota Corolla να είναι υβριδικές, ωστόσο η εικονιζόμενη αγωνιστική εκδοχή του ιαπωνικού «χάτς» θα τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο θερμικό κινητήρα σε συνδυασμό με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Οι πρώτες δοκιμές του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Oulton Park της Μ.Βρετανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό Kwik Fit British Touring Car Championship το «παρών» από πλευράς εργοστασιακών συμμετοχών θα δώσουν οι BMW 3 Series, Vauxhall Astra, Subaru Levorg GT, Honda Civic Type R - οι ιδιωτικές ομάδες θα αγωνιστούν με «όπλα» τα Ford Focus RS, Audi S3 Saloon, Mercedes A-Class, VW CC, MG6GT, Honda Civic Type R και BMW 125ι Μ Sport._X.A.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Toyota Corolla BTCC
  • Toyota Corolla BTCC
  • Toyota Corolla BTCC
  • Toyota Corolla BTCC