top icon
Διεθνείς αγώνες

Rally Dakar 6η ημέρα: O Nasser Al Attiyah βάζει πλώρη για την νίκη

Οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel κέρδισαν και την σημερινή ειδική διαδρομή με το Toyota Hilux T1+, βάζοντας πλώρη για ακόμη μία νίκη στο Rally Dakar. Καταστροφή για την Audi που είδε τις ελπίδες της για νίκη να χάνονται στην άμμο.

Οι βροχοπτώσεις που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες, έκαναν το μπιβουάκ στην περιοχή Al Duwadimi λιμνοθάλασσα με αποτέλεσμα η οργάνωση να ανακοινώσει τροποποιήσεις για τις επόμενες ημέρες του Rally Dakar.

Η σημερινή ημέρα η οποία περιελάμβανε την ειδική διαδρομή Ha’il > Al Duwadimi, μήκους 467 χιλιομέτρων, μειώθηκε κατά 100 χιλιόμετρα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μετά το τέλος της διαδρομής θα κατευθυνθούν στην περιοχή της Riyadh, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Rally Dakar

Στα αυτοκίνητα, οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως είναι από τα κορυφαία πληρώματα στους αγώνες Rally Raid. Το πολύπειρο πλήρωμα με το Toyota Hilux T1+ κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στην σημερινή ειδική διαδρομή, βάζοντας πλώρη για ακόμη μία νίκη στο Rally Dakar. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel, έχουν εκμεταλλευτεί κάθε πρόβλημα των υπολοίπων και έχουν φτιάξει μια διαφορά που ξεπερνά την μία ώρα.

Rally Dakar

Στη δεύτερη θέση πλέον βρίσκονται οι Henk Lategan-Brett Cummings, με το Toyota Hilux T1+, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα προβλήματα όσων προηγούνταν, ενώ παράλληλα σήμερα πέτυχαν και τον τρίτο χρόνο στην ειδική διαδρομή. Την τριάδα συμπληρώνει ακόμη ένα πλήρωμα το οποίο οδηγεί Toyota Hilux T1+. Οι Lucas Morales-Timo Gottschalk με σταθερό ρυθμό και χωρίς ρίσκα απολαμβάνουν για πρώτη φορά το να βρίσκεσαι στο προσωρινό βάθρο του Rally Dakar.

Rally Dakar

Στην τέταρτη θέση συναντάμε ακόμη ένα πλήρωμα με Toyota Hilux T1+. Το πλήρωμα των Giniel de Villiers-Dennis Murphy γνωρίζει καλά πως δεν χρειάζεται να είσαι πάντα γρήγορος ώστε να κερδίσεις θέσεις, χρειάζεται και σωστή τακτική. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το πλήρωμα των Mattias Ekstrom-Emil Bergkvist με το Audi RS Q e-tronΟι Σουηδοί είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την σημαία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Rally Dakar

Στην έκτη θέση στην γενική κατάταξη βρίσκεται πλέον το πλήρωμα των Sebastien Loeb-Fabian Lurquin με το Hunter T1+. Το δίδυμο άφησε πίσω τα χθεσινά προβλήματα, πετυχαίνοντας σήμερα το δεύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή. Κερδισμένοι από τα προβλήματα των άλλων και οι Romain Dumas-Max Delfino (Toyota Hilux T1+), οι οποίοι βρίσκονται στην έβδομη θέση.

Rally Dakar

Στην όγδοη θέση ανέβηκαν οι Martin ProkopVictor Chythka με το Ford Raptor RS Cross Country, με τους Brian Baragwanath-Leonard Cremer (Century CR6-T) να βρίσκονται στην ένατη θέση. Μετά τα προβλήματα των πρωτοπόρων το κινεζικό πλήρωμα των Wei Han-Ma Li με το πρωτότυπο SMG HW2021, συμπληρώνει την δεκάδα.

Rally Dakar

Καταστροφική ημέρα για τους Stephane PeterhanselYazeed Al-Rahji, και Carlos Sainz. Οι Stephane Peterhansel-Edouard Boulanger, οι οποίοι βρίσκονταν στη δεύτερη θέση, είχαν ένα άσχημο ατύχημα με το Audi RS Q e-tron στο 212 χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής. Το πλήρωμα μετά το ατύχημα τέθηκε εκτός της συνέχειας του αγώνα, ενώ ο συνοδηγός Edouard Boulanger, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς είχε πόνους στη μέση.

Στο ίδιο σημείο είχαν ατύχημα και οι teammate τους, Carlos Sainz-Lucas Cruz. Το πλήρωμα βγήκε αλώβητο από το Audi RS Q e-tron, και πλέον περιμένει τη βοήθεια της ομάδας της Audi ώστε να συνεχίσει τον αγώνα. Το τελευταίο θύμα της σημερινής ειδικής διαδρομής όσον αφορά τους πρωτοπόρους, ήταν το πλήρωμα των Yazeed Al-Rahji-Dirk Von Zitzewitz. Το Toyota Hilux T1+, εμφάνισε στα πρώτα στάδια της διαδρομής μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να χάσει χρόνο και φυσικά την τρίτη θέση του βάθρου.

Rally Dakar

Στις μοτοσυκλέτες, o Skyler Howes (Husqvarna), με το δεύτερο ταχύτερο χρόνο που πέτυχε σήμερα, συνεχίζει να ηγείται της κούρσας του φετινού Rally Dakar. O Toby Price (KTM), με την σημερινή του αντεπίθεση κέρδισε θέσεις και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Kevin Benavides (KTM), έχασε χρόνο κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδρομής, ωστόσο συμπληρώνει την τριάδα έχοντας αξιώσεις για τη νίκη.

Ο Joan Barreda (HONDA), βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, με τον Adrien Van Beveren (HONDA), να συμπληρώνει την πεντάδα. Οι Mason Klein (KTM) και Daniel Sanders (GAS GAS), έχασαν χρόνο κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδρομής και βρίσκονται στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

Rally Dakar

Στα Quads, ο Alexandre Giroud (Yamaha Raptor 700), έχοντας διαφορά ασφαλείας απλά οριοθετεί τον ρυθμό του ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση. Ο Francisco Moreno Flores (Yamaha Raptor 700), βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τον Pablo Copetti (Yamaha Raptor 700), να συμπληρώνει την τριάδα. Ο Manuel Adujar (Yamaha Raptor 700), με την νίκη του στη σημερική ειδική διαδρομή ξαναμπήκε στο κυνήγι των θέσεων του βάθρου.

Rally Dakar

Στα Lightweight Prototype, οι Guillaume de Mevius-Francois Cazalet (GRallyTeam) κατάφεραν να κερδίσουν την σημερινή ειδική διαδρομή, αυξάνοντας ελάχιστα το προβάδισμα τους. Οι Austin Jones-Gustavo Gugelmin (Red Bull Off-Road Jr Team USA by BFG), συνεχίζουν να βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με τους Seth Quintero-Dennis Zenz(Red Bull Off-Road Junior Team Presented by BF Goodrich), να συμπληρώνουν την τριάδα.

Στα SSV, η μάχη για την νίκη είναι ακόμη ανοικτή καθώς οι Rodrigo Luppi De Oliveira-Maykel Justo (South Racing CAN-AM) έχασαν πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια της σημερινής ειδικής διαδρομής. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι δεύτεροι Rokas Baciuska-Oriol Vidal Monticano (Red Bull CAN-AM Factory Team), οι οποίοι μείωσαν τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Στη διεκδίκηση της νίκης μπήκαν ξανά και οι Marek Goczal-Maciej Marton (Energylandia Rally Team), οι οποίοι με τον ταχύτερο χρόνο που πέτυχαν σήμερα ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Rally Dakar

Στα φορτηγά, η πρώτη θέση ξαφνικά απέκτησε πολλούς μνηστήρες. Οι Martin Vandenbrink-Rijk Mouw-Erik Kofman με το φορτηγό της Iveco, οδηγούν την κούρσα μετά τα προβλήματα των Alex Loprais-Petr Pokora-Jaroslav Valtr Jr. Οι χθεσινοί πρωτοπόροι έχασαν σημαντικό χρόνο καθώς το φορτηγό της Praga V4S DKR, παρουσίασε μηχανικά προβλήματα, παρολαυτά το πλήρωμα βρίσκεται 37 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Οι τρίτοι Janus Van Kasteren-Darek Rodewald-Marcel Snijders, με το φορτηγό της Iveco, κέρδισαν την σημερινή ειδική διαδρομή μειώνοντας με τη σειρά τους την χρονική απόσταση από την πρώτη και δεύτερη θέση. Ελάχιστα πιο πίσω στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Martin Macic-Frantisek Tomasek-David Svanda (Iveco).

Rally Dakar

Στo Classic Dakar, oι Βαγγέλης Μπερσής-Φώτης Κουτσουμπός με το Mitsubishi Pajero Evolution, βρίσκονται στην 54η θέση.

Η έβδομη αγωνιστική ημέρα του Rally Dakar, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή Al Duwadimi > Riyadh, μήκους 398 χιλιομέτρων.

Rally Dakar

Το Rally Dakar θα έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε από τη συχνότητα του Eurosport, όπου κάθε βράδυ θα υπάρχει ανασκόπηση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κάθε αγωνιστικής ημέρας.

Επιπρόσθετα η πλατφόρμα της Red Bull TV: https://www.redbull.com/int-en/events/dakar-rally-south-america, στην οποία μπορεί ο κάθε ένας να κάνει την εγγραφή πολύ εύκολα, θα παρέχει κάλυψη του αγώνα καθώς και πληθώρα άλλων επιλογών δίνοντας έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όσα συμβαίνουν σε “πρώτο πλάνο”.

Στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο του Dakar, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, συμμετοχές της εκάστοτε κατηγορίας, αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς και κάθε πληροφορία που αφορά το σημαντικό αυτό γεγονός.

Μέσα από την επίσημη εφαρμογή: https://www.dakar.com/en/mobile-application του αγώνα, θα μπορείτε να “ακολουθείτε” και να ενημερώνεστε για κάθε νέο του Rally Dakar.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: RALLY DAKAR, AT WORLD

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Rally Dakar
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ